fredag 4 februari 2022

 Första veckan i februari

Nu välkomnar vi februari och det blir allt ljusare utanför fönstret det kan man tydligt se både på morgonen och på eftermiddagen.

En del dagar då solen står på himlen så tittar den även in genom fönstret och sprider sin solkatt och då blir man så glad,tänk vad den kan åstadkomma.


Jag har även varit i väg och hämtat mig kvistar av hägg som nu har börjat slå ut och bara att det kommer gröna blad gör mig så otroligt glad och förväntansfull. 

                                                   

Min längtan just nu är  ju förstås till dess att Häggen åter blommar och jag får åter känna dess härliga doft.

 
 På samma färd så hämtade jag även hem blåbärsris som vi hade bakom vårt uthus vid vår sommarhus jag tycker att det är nu i februari man så väl behöver dessa små glädjeämnen som man kan plocka in utifrån vår natur.
Jag måste få slå ett slag för Palettblad denna så vackra och lättodlade blomma som även just nu är mycket populär.
Nu i Februari när ljuset är tillbaka så brukar jag alltid ta sticklingar och rotar dem i ett glas vatten för man kan ju inte vara utan dem när man nu har haft dem i flera år.

 

Jag brukar även en del somrar ha dem i någon kruka ute tillsammans med andra blommor för de är en färgklick där de är planterade.

Man kan även ha dem i en ampel på väggen ute där gör dem sig även bra som min vän Ingrid hade dem förra sommaren.

Just nu så snöar det för fullt och blåser så vintern den fortsätter ett tag till precis som den ska göra här där jag bor.

I morgon har vi solsken och det är bara några minusgrader ha de lovat då ska jag njuta lite extra av att vi ändå går mot härliga tider. 

Det här var lite grann om hur jag har det där jag bor och jag länkar över till TrädgårdsFägring.

Jag avslutar med att tacka för Era trevliga kommentarer de värmer i mitt hjärta och önskar alla ett trevligt veckoslut.

 




 

 

 



 


 



 



5 kommentarer:

  1. Selv om vi bor langt fra hverandre har vi mye til felles. Snø og nå hegg :)
    Hegg vokser det mye av rundt her også, og jeg synes de er så vakre og dufter så godt den korte tiden de blomstrer. Palettblad eller spragle som vi kaller den her er så fine ja, og jeg husker at jeg hadde mange av de på 1980 tallet. En må til slutt ta stiklinger av de, for morplantene blir til slutt så lange og slengete i veksten. Som du sier så setter de lett røtter i vann.
    God helg!

    SvaraRadera
  2. Solkatter - kanske bästa vårtecknet så här års :) De brukar fylla mig med glädje. Att driva kvistar nu känns som en riktig lyx.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Det är fint med spröda gröna blad inomhus. Visst är det härligt när solen tittar fram. Palettbladen har vackra färger. Jag har fått en, som jag nog måste ta nya sticklingar av.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  4. Ja, det merkes at solen har kommet høyere på himmelen :) Palettblad, eller praktspragle som vi kaller den, bruker jeg alltid å ha. Nå har jeg kjøpt nye frø, som jeg gleder meg til å så. God søndag!
    /Irene

    SvaraRadera
  5. Hos meg er sola "borte" på vinteren, men første uka i februar er den tilbake og jeg kan glede meg over lengre dager. Det er en nydelig tid framover.

    SvaraRadera