fredag 11 februari 2022

 Lyckade kombinationer

                                                           

När det gäller veckans tema så är det bara att välja och vraka bland bilder för när jag planterar en växt så tänker jag mycket på färgkombinationer tillsammans.Den här kombinationen gillar jag Jätterams och Skuggbräcka och dessutom så får jag glädjas åt kombinationen redan på försommaren.

Grönlilja tillsammans med gula penningblad samt även en Funcia med gula och gröna blad just intill är även det en hållbar kombination.

Praktbetonican som blommar på försommaren är så fin tillsammans med rosa Fänrikshjärta och det silvriga gräset som  jag tror heter Blåtåtel.

 
De gula liljorna passar så bra här och de verkar trivas med sina blommor som står bredvid dessutom så blir det en harmonisk kombination med det vita fänrikshjärtat och det röda Blodoxalis.

 
Ismalört och blodtopp blir ju alltid rätt de blir så fina kontraster till varandra.Malört  är ju så vackert i en rabatt och gör sig så bra vart än den är planterad.

 

I denna rabatt är det många olika växter som passar bra tillsammans den är placerad framför vårt hus,Här var en roshäck placerad.

Här har jag Franskt kungsljus rosa Astilbe och liljan Lollipop i juli när de börjar blomma så blir detså vackert.


 

Den rosa rosen Bonica har en rosa brudslöja vid sina fötter och det blir en ganska så romantisk kombo.

Höstsilveraxet är en så otroligt vacker växt med sina vackra vinröda blad och en vit Astilbe gör sig så bra mot kulören som vitt är det går till alla kulörer förstås.

William Buffin tillsammans med Rosenpimpinell det tycker jag blev en otroligt lyckad kombination som  håller måttet varje år.Jag är så glad åt att jag hittade Pimpinellen på en trädgårdsdag.

 
En annan rabatt som jag har i trädgården med olika blomster i är den här lite större rabatten här är det en blandning av kombinationer som jag tycker är rätt så lyckade.
Det här är några varianter som jag har i min trädgård som är på veckans tema och inlägget länkar jag över till
Här hos mig så har vi fått mera snö och det känns som vi har kommit in in i mars månad redan då vi har endast några minusgrader och en sol som strålar.
 
Jag kan åter gå till vårt stickcafé på Torsdagarna och vi tycker alla att det är så underbart nu hoppas vi att vi får fortsätta och ha det så.
 
Jag avslutar mitt inlägg med att önska Er alla ett bra avslut på veckan.
 

.



 





 










8 kommentarer:

  1. Så mange flotte kombinasjoner du viser fra hagen din! Du lykkes virkelig med mange ulike planter hos deg. Hvilken vekstzone er det du har?
    Ha det godt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit, jag bor i zon 5 dessutom så bor jag på en ganska så skyddad plats./Margareta

      Radera
  2. Det fine med vinteren er at man kan planlegge og finne gode løsninger på ting som ikke ble helt som de skulle i fjor. Ennå har jeg mye snø, så jeg må smøre meg med tålmodighet før jeg kan sette planer ut i livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lilian,det verkar som vi bor på samma breddgrad för även här ligger det en hel del snö.Vi får fortsätta och längta men vi närmar oss den härliga våren som tur är./Margareta

      Radera
  3. Hej Margareta!
    Det var många fina kombinationer. Nu får vi hoppas att vi får ha det såhär utan några restriktioner. Jag skall börja gå till mitt gym igen på måndag, det ser jag fram emot. Stickcafé låter trevligt.
    Ha en trevlig helg! Marika

    SvaraRadera
  4. Hej Marika,visst är det härligt att vi nu åter kan göra lite grann som vi hade det innan pandemin.Stickkafé är jättetrevligt att gå till där är vi ett antal som stickar och trivs samt fikar även då vi är på en plats som är en på restaurang här i byn./Margareta

    SvaraRadera
  5. Så vackra kombinationer Margareta. Och jag är imponerad av din grönlilja. Jag tror att min försvann. Men jag har sett det gula penningbladet hos dig och i höstas skaffade jag ett eget :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  6. Hej Carina,min grönlilja har många år på nacken jag köpte den i en lokal handelsträdgård.Vad roligt att du har blivit inspirerad av mitt gula penningblad och nu har ett eget,lycka till med det./Margareta

    SvaraRadera