torsdag 6 januari 2022

God fortsättning ...

får jag önska all som tittar in på min sida nu har vi ju kommit en liten bit in på det nya året 2022 och nu hoppas man förstås att det här året ska bjuda oss på en helt ny tid utan dessa så jobbiga bakterier som vi har fått passa oss för under en längre tid..

Lika härligt som att plocka fram julen så är det lika härligt att städa bort den för nu är jag lite less på alla dessa röda jultomtar och en del annat som hör julen till.

Det här är ju så underbart nu när solen gör sina tappra försök att ta sig över horisonten och den stiger högre och högre upp för varje dag och de visar åter solfilmen på TV.

Den sista blomman av  min vackra Amaryllis väljer jag att sätta i en vas den har faktiskt haft tre stänglar i år och varit jättefin under hela helgtiden.

Mina virkade snöstjärnor som jag har hängt i ett björkris som jag har målat lite vitt på grenarna för att det ska se ut som det ligger rimfrost på grenarna  dem kommer jag att ha framme under hela vårvintern tills dess att jag byter ut dem till någonting mer vårlikt.

En trappa upp i vårt hus där jag förvarar en del blommor där har jag några exemplar av Murgröne violen som jag fick av min väninna för två år sedan.

De mår väldigt bra och jag har flera exemplar som jag vattnar underifrån något de verkar gilla.Jag brukar ha dem ute på vårt altanbord under sommaren och så här fin var den förra sommaren.

Tänk om någon månad kan man åter plocka Tussilago vid vägens kant igen som jag gjorde förra våren det var då i April sådana underbara ting ger mig mycket energi när jag tänker på det.

Men först av allt så kommer dessa raringar ut i handeln snart då blir det på nytt att köpa sig lite vår.


 

Jag tittade på en repris av programmet från Karl Fredrik som bor på Österlen och han planterade Dahlior och man fick bra tips av honom. 

Naturligtvis  så fick man så mycket inspiration av programmet min längtan efter trädgården blev inte mindre kan jag säga.

 Det var lite grann om hur jag har det och hur jag känner mig så här i början på det nya året och jag länkar till TrädgårdsFägring


Jag får önska Er alla ett fint veckoslut.











 


 



4 kommentarer:

  1. Ja, det er som du sier at det er hyggelig med jul, men også godt å få pakket julen ned igjen. Jeg så primula til salgs i går, og det er jo et vårtegn selv om det er lenge til det blir vår her. Solen kommer stadig høyere opp på himmelen, og det er jo en trøst når det er -12 grader her nå. Godt nytt år!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Känner precis som du, att nu var det dags att städa ut julen. Granen blev en barrhög men nu är den ute och alla tomtar bortplockade och undangömda till december. Några amaryllis blommar fortfarande och har knoppar kvar, annars finns det inget som påminner om julen. Härlig bild på tussilago och primula, snart är vi där igen.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Så fint januarbilde med lav sol! Fortsatt Godt Nytt År!
    /Irene

    SvaraRadera
  4. God fortsättning Margareta!

    Fin tillbakablick du gjort. Och det låter skönt att plocka undan julen. Har tänkt ta itu med julgranen här idag :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera