torsdag 9 september 2021

 Septemberbilder

Gul vallmo vilken fin växt det är som bara dyker upp på olika ställen här har den valt att placera sig och jag bara tackar och tar emot för är det någonstans den gör sig bra så är det här.


 

Töreln är så fin med sitt gröna fluff och den är fin hela sommaren lång  sådana växter är man glad över.

Nu har de ceris färgade höstfloxen slagit ut och de bjuder verkligen på färg här finns även en som är lila som man kan se skymta bland blommorna.
Dessa har jag valt att inte röra i utan de får växa lite som de vill för jag gillar att de har färg.
Som Ni ser så börjar en del blad ha höstfärger och det är så fint det är ganska så tacksamt att en del blommor blommar rejält länge som den här Plymastilben.
Apeln Rudolf i den sitter så söta små äpplen dem plockar jag in några av  och använder till dekoration av något slag.
Här har jag plockat in av Kärleksörten och där passar Apelns vackra frukter fint som dekoration några torkade lönnlöv från tidigare höstar är även vackert som dekoration.Jag brukar bara lägga dessa löv mellan tidningsblad där de får ligga tills de har torkat.

 

Jag har plockat in min Kärlekspelargon här är den så vacker och så får man titta på den på nära håll.

 

Ännu så blommar det så fint bakom vårt hus där Tagetes blommar för fullt men nu börjar det bli frost på nätterna så nu inom kort så ska jag plocka bort dem men så länge de är fina får de vara kvar.

Nu när Rönnen har så vackra bär så är det ganska så fint att plocka in av dem och ha i en vas.

 Den rosa Revsugan är fin även nu på hösten och när jag ser att den vanliga Revsugan dyker upp så plockas den bort då går det behålla den rosa varianten som jag vill ha åtminstone hitintills så har det fungerat.

Jag har ju varit ut och plockat svamp och jag hittade en korg full med KarlJohan som jag har torkat och har fyllt två stora burkar.Det kanske kan bli en julklapp till någon speciell.

Jag avslutar där mitt inlägg och önskar alla en fin fortsättning på veckan.

 

 




 



3 kommentarer:

  1. Så fine phlox og astilbe du har. Vakker farge på de. Din kjærlighetspelargonia er veldig spesiell og flott.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det blommar med vackra färger hos dig fortfarande. Floxen är härlig. Vackert med både rönnbär och tagetes och svampen är så fin. Ser ut som ett praktexemplar.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Ååå vilken julklapp! Jag ska nog ge mig ut en vända till och kika :)

    Hösten är på gång men du visar den från sin allra bästa sida. Den gula vallmon är jättevacker men jag har börjat ta bort den. Hos mig breder den ut sig helt vårdslöst särskilt i grönsakslandet. Ibland får jag ta såna beslut.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera