fredag 9 juli 2021

  Så mycket som blommar just nu

Nu har vi haft en värmebölja i två veckor uppemot 30 grader och just inget regn det mesta börjar slå ut i blom och det gäller att vattna ofta.
Rosen William Buffin blommar så här fint just nu den är så vacker den saknar tyvärr doft däremot men den pryder sin plats där den står.
Den gula fetknoppen i stenpartiet har aldrig blommat så här fint den gillar värmen kan man tydligt se den är så fin med sin gula färg.
Jag blev så glad när jag fick se att den gula irisen som jag har flyttat på nu har slagit ut med en blomma och den är lika vacker som en orkide.
Vit Krolllilja här tillsammans med en vacker Funcia blir en effektfull kombination.
Den rosa Krollliljan blommar i vanlig ordning lika fint som förut.

 Rosenkragen är så fin med sin vackra färg jag skulle bara önska att det kom flera blommor bara men man kan ju inte få allt det är ju bra att den blommar i alla fall.


Den här vackra Vallmon köpte jag fröer av under våren och det ångrar jag verkligen inte för den är så vacker ett riktigt smycke i rabatten.
I bland så blir det ganska så fint med bara en stor Funcia och några Liljor i en rabatt om rabatten bara är i miniformat.
Nu när vi har haft så varmt och det har varit jobbigt att sitta ute i värmen så har vi kunnat gå in i vårt sommarhus där har det varit under 20 plusgrader där har vi fått lite svalka.
 
Nu har Ni fått se vad mycket som har hänt i trädgården  sedan sist och det roliga bara fortsätter så ock värmeböljan som gör att ännu mera blommor kommer att slå ut och förgylla min tillvaro.
Jag länkar över till 
Gå gärna in på den sidan och ta del av andras bloggar som har vackra blommor att beskåda.
 
Ha det nu riktigt gott för det tänker jag ha och njut av den härliga sommaren.
 



 


 

 


5 kommentarer:

  1. Det har vært veldig varmt nord i Norge også, og det er satt den ene varmerekorden etter den andre. 30 grader blir for varmt for meg ;)
    Blomstene dine liker åpenbart det fine været, og du har mye fint som blomstrer nå. Din mørke valmue hadde en vakker farge.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Närmare 30 grader är alldeles för mycket, då vill man sutta i skuggan och gärna att vinden fläktar lite. Du har många fina växter. Krolliljan är fin och ihop med funkian blev det en riktigt vacker kombination. Din vallmo är riktigt vacker. Jag brukar glömma att så dem, men har en som sår sig själv. Den blomningen var så snabb så den har jag inte sett.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  3. Hei Margareta.
    I denne varmen blir det for varmt å holde på i hagen, men det ser ut som blomstene i hagen din trives med det. Det er frodig hos deg nå.
    Den hvite Krollijen og hostaen var en flott kombinasjon! Nå er det bare å nyte det som blomstrer nå, og framover:-)
    Ha det godt/Eirin

    SvaraRadera
  4. Det er absolutt best med under 25 grader i skyggen, litt regn om natta og ellers bare å nyte. Jeg trives heller ikke med så mange varmegradene, ikke om natta i det minste.

    SvaraRadera
  5. Så vackert med stenen och den gula fetknoppen :) Och skönt att ni kan dra er undan där det är lite lägre temperatur. Jag gillar källarvåningen när det blir varmt.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera