torsdag 29 juli 2021

           Ännu några fina sommardagar i  juli

Tiden går otroligt fort det kan bero på att vi har haft hemma dotter och måg ett par veckor så det är lite mer rörelse runt omkring oss än vanligt och det har varit så trevligt.
Ute i trädgården så avlöser blommorna varandra just nu så blommar Grönliljan och den är alltid så vacker och lite exklusiv kan jag tycka.
I blomlådorna blommar det så fint och jag gillar mer och mer den gula kulören här är det gul Tagetes som är dubbel och det gula penningbladet.En fin kombination kan jag tycka den kombinationen kommer jag nog att ha även en annan sommar.
Vi har varit och vattnat hos min bror då det varit bortresta några dagar och i deras trädgård blommade så fint denna gula blomma som har klockor.Jag kommer att höra mig för om jag inte kan få et planta av den för den var så fin.
Den rosa Veronican blommar så fint den har jag köpt hos vår handelsträdgård i närheten som heter Oves plantor.
Vår Flammentanz har inte blommat så här mycket på flera år och den är så vacker.
Kaprifolen har även den gillat värmen för i år blommar den och verkar må riktigt bra den har inte blommat på flera år  heller och då blir man extra glad när det äntligen sker.
Varje vår så brukar jag köpa några  Nejlikor och förra våren så gjorde jag lika dant och när blomningstiden är över brukar jag sätta ner dem i potatislandet över vintern.Den här vintern så var det en av dem som klarade sig och den är nu placerad under vårt äppelträd och den är så söt.Det är lycka när man hoppas att det går och så gör det precis det.
De vackra vita Liljorna de har börjat blomma och de är ett smycke vid vår entré. Vita blommor är verkligen vackra med sin rena kulör.

 
Jordgubbar det har vi fått en del av och det är ju riktiga sommarbär,nu går jag och väntar på hallonen för det ser ut att bli bra med dem i år och det är egentligen mina favoritbär och dessutom så tål jag dem bättre.
I går kväll så åkte vi i väg till vår skog för där hade jag sett förra sommaren att det var en hel del blad som växte där och jag kollade i appen Plant Snap  och där kunde man se att det var Allium som skulle blomma med vita blombollar
Ett sådant fynd kan man inte missa så därför begav vi oss dit och hämtade hem några plantor jag behöver ju inte fråga någon då det är jag som är markägaren.
Nu har jag placerat dem tills vidare i vårt grönsaksland tills dess att jag har bestämt var de ska få en permanent plats.
Man kan ju undra hur dessa har kommit dit men troligen är det någon fågel som har planterat ett frö för ett bra tag sedan.
Det här var lite grann om vad jag har haft för mig den senaste tiden  och hur det blommar här hos mig.I vanlig ordning så länkar jag över till 
 
Nu ska vi ha värme ett få dagar till sedan kommer ett efterlängtat regn och svalare något som jag längtar till även om det är skönt med värme men i måttliga mängder.
 
Ha det nu riktigt bra tills vi ses igen på den här sidan.
 
 
 

 

 

 

 

 


4 kommentarer:

 1. Så fint og frodig det er hos deg nå. Det er en enorm vekst på alt i år synes jeg. Dine hvite liljer er så fine. Den veksten du fant i skogen tror jeg heter ramsløk på norsk. Den kan spre seg mye hvis den trives.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här uppe där jag bor växer Ramslök inte vilt skulle önskat det.Det ska bli spännande att se hur den utvecklas och hur den blommar.

   Radera
 2. Hej Margareta!
  Fin blomning hos dig. Vackra liljor och Veronican har jag på flera ställen, tycker den är fin och humlorna gillar den också. Hoppas du får en lika fin hallonskörd som vi fått. Tror inte vi har haft så mycket och fina hallon, förut.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 3. Det är mycket som blommar fint hos dig nu och roligt att ha en fin bärskörd att se fram emot. Hallon är nog min favorit också.

  Bladen... bilden är lite otydlig men om du fått svaret Allium ursinum, ramslök, av plant appen och tänker äta den så dubbelkolla. Bilden ser misstänkt lik liljekonvalj och den är ju giftig.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera