torsdag 15 juli 2021

       Ännu mera ögonfröjd

En gång i tiden så fanns det en handelsträdgård i vår by där det var ett äldre par som sådde sommarblommor och man kunde stanna till där och köpa en bukett blommor till någon födelsedag eller bara ge bort till någon som man skulle på visit till.
I den trädgården skulle visst denna så underbara Ros ha funnits och nu står ett ämne av den i vår trädgård och den doftar magiskt gott och är så fin.
Den här rosen som heter Louise Bugnet har jag köpt för ca tio år sedan och den blir bara finare och finare för varje sommar och i år så blommar den otroligt mycket.
Dessa så fina Pioner som doftar helt underbart den här har nästan 40 blommor som är så tunga.Den for lite illa nu när vi hade ett ordentligt åskoväder då vi fick 33 mm regn men tur var att det blåste inte för då hade den nog inte mått särskilt bra.
Nu när Pionerna blommar för fullt så måste man ju bara plocka in av dem det är verkligen en ynnest på sommaren att plocka in från trädgården buketter av olika slag.

 
Den här Fibblan som jag tror att det är hittade jag i en av rabatterna som finns vid vårt sommarhus och är det någonstans denna ska finnas så är det just vid ett hus som är över hundra år gammalt.Jag blev verkligen så glad över upptäckten.
Rosa Krolllilja så glad att jag har den och den gläder mig varje sommar med sina så vackra blommor.
 

Den söta Spirean med namnet Little Princess den blommar mera än någonsin denna sommar jag börjar tro att den gillar verkligen den varma sommaren.Den får även så fin färg på bladen när hösten så småningom kommer.
I den här rabatten så blommar de vackert röda Liljorna de blir inte så höga men jag tycker inte att det gör så mycket för de är fina ändå. Här tycker jag verkligen om den röda Kärleksörten som  är vacker sommaren lång, vad jag gillar sådana växter
Här under vår tall så har det verkligen varit så vackert när Silverarven blommade med sina vita blommor och  Prästkragarna gjorde det också.Prästkragarna de fortsätter och blommar och avlöser bara varandra de är verkligen blommor som står sig.
Naturen är verkligen så otroligt vacker och det blommar både på ängar och dikesrenar som här på bilden.Den tog jag när vi  skjutsade våra ungdomar till Burträsk för att besöka sina vänner som de skulle tillbringa några dagar med.
Det här är även någonting som jag gärna gör  att plocka fram sticksömmen och sticka några varv samtidigt som jag lyssnar på fåglarna eller lyssnar på ett sommarprogram till exempel ute på vår altan i skuggan.

Det var lite grann om hur jag har det just nu i sommarvärmen och jag gör i vanlig ordning nämligen länkar över till  TrädgårdsFägring

 

Önskar Er alla en fin fortsättning på veckan och jag hoppas att vi träffas på min sida även nästa vecka.Ha det nu riktigt bra


5 kommentarer:

 1. Så mange flotte blomster du har nå. Peoner og roser er så fine hos deg. De dufter så herlig ja. Din mørke sedum ligner en som jeg også har. De er fine hele sesongen ja.
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Så fint dina pioner blommar, här är det över, rosen Louise Bugnét blommar också hos mig men inte lika fint som tidigare år. Vacker krollilja. Vi har haft olidligt varmt, men idag är det mer normal temperatur och det gillar jag. Din stickning är fin.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Så fine roser og peoner! Riktig varm høysommer er det, med vakre villblomser også. God helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 4. Det är ju mindre bra med rejäla åskskurar men jag är ändå avundsjuk på era 33 mm. I år insåg jag att rådjuren gillar kärleksört - de har betat av varenda stängel på en annars så tacksam växt. Och visst är det roligt att olika blomning att titta på :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Så sjarmerende hagenisse du har i bedet ditt. Jeg liker slike figurer som pynter opp.

  SvaraRadera