torsdag 5 augusti 2021

 Augustimånad är här

Då är vi redan inne i sista sommarmånaden Augusti och vi har fått lite svalare men det är ändå härlig sommarvärme när man sitter i solen man får faktiskt dra ut markisen för att man ska må bra där.
Den här vackra Liljan som jag fick för några år sedan av en granne den bjuder på riklig blomning även den här sommaren.
På försommaren så planterade jag ner den här Dahlian i en gammal konserveringsbunke som jag har vid vårt växthus och den trivs verkligen här och bjuder nu på vacker blomning.
Bergnejlikan har blommat fint hela sommaren och den fortsätter att göra det vilken tacksam växt det är.Den har fått vara i fred i flera år och det verkar den gilla.
Nedanför vårt köksfönster så blommar det riktigt fint just nu det är så tacksamma växter jag har här och den vitan färgen gör att de syns bra.De vita Höstfloxen är så fina den vita Astilbe likaså .
Den söta Åkervindan som egentligen ska räknas som en ogräsblomma den blommar och är så fin på bropelaren.Jag har inget minne av att den någonsin har varit så fin.
Årets Zinnia ser ut så här sedan den slagit ut ordentligt och den är så vacker den är ett riktigt smycke i krukan.
Dessa Liljor som jag har fått av några som var hit på en middag för flera år sedan de är lite lägre än liljor brukar vara och har en så fin färg och den passar otroligt fint i hop med denna Funcia.
 
På blomstertrappan så växer det och blommar så här fint. Det är ett Palettblad en Zonalpelargon som har blommat ända sedan jag köpte den i våras och två Australienska Violer som jag har fått av en väninna förra sommaren.
 

 
Jag gör som jag alltid gör nämligen länkar över mitt inlägg till
TrädgårdsFägring  

Önskar Er alla en fin fortsättning på den första veckan i Augusti.
  

 

 

 


4 kommentarer:

 1. Ja, det blomstrer så fint ved kjøkkenvinduet ditt. Astilbe og phlox er så flotte planter, og de er også enkle å få til å vokse.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Det blommar fint hos dig. Kul med åkervindan, den har en söt blomma. Vackert med dina vita växter, flox är favoriter och de är extra fina i år.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker rabatt du har under köksfönstret. Och farstukvisten var också fin. Vindan kanske inte blir ett ogräs hos dig eftersom den är så långt norrut och den rosa verkar mindre spridningsbenägen.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Det ble brått både nustrint og høstig når tropevrmen forsvant. Jeg vil ha sommer mye lengre!

  SvaraRadera