fredag 19 februari 2021

Vinter och lite tankar om mina försvunna växter

                           

Vissa dagar så är det underbart vackert när solen lyser och man just då  tittar ut genom fönstret och ser att detta måste jag absolut fånga på bild.Nu har vi fått ha kvar snön i träden under en längre tid än vad som är vanligt och det är så vackert när man går ut på den dagliga promenaden i skogen.
 
Medan vintern pågår där ute så har jag sett över mina bilder och har hittat en och annan bild som innehåller växter som har försvunnit.Till exempel som den här Fibblan som jag fick frö av en arbetskamrat den borde egentligen inte bara försvinna för de brukar ju fröa av sig men jag har inte sett någon planta av den genom åren.
Samma sak gäller denna så söta Gullviva som jag fick av en granne den har även försvunnit.Den hade ju så läcker färg så den hade jag även velat ha kvar.
Den här Aklejan är även den en som jag bra gärna hade velat ha kvar i den färg som den hade för den var så otroligt vacker.På lappen stod det japansk akleja då jag hämtade den på en trädgårdsdag och blev därför så otroligt glad och förvånad när den visade sin rätta skepnad.
Den här Rosen som jag en gång fick den hade jag i rabatten under många år och den blev bara vackrare med åren och jag fick många frågor om den men tyvärr vet jag inte vad den hette.En vår så kom den inte upp längre och hade dött under vintern tyvärr.Det är en blomma som jag saknar.
En annan ros som jag hade en gång var The Fairy och den stod på samma plats  i en rabatt och blommade och var så fin nu är den en minne blott.
Ett plus är att jag vet vad den heter och kan ju kanske köpa en igen om jag hittar någon och det är ju en fördel.Här uppe i den zon där jag bor blev den bara som en krypande Ros men jag gillade dess växtsätt.
Den brokbladiga Syrenen som jag en gång hade turen att vinna på en trädgårdsdag har ju även den försvunnit under någon vinter och den var så fin och blommade med mycket ljusblåa blommor.
Vår Tibast vid vårt sommarhus har ju även den lagt av och den trodde jag skulle vilja leva vidare för den hade en så bra plats.Det är ju tur att bilderna finns kvar och Tibast plantor kan jag nog få tag på om jag skulle vilja.
Jag avslutar med att visa Er att jag har plockat in några kvistar av Hägg som nu har slagit ut och det är ett tidigt vårtecken om något.
Jag gör som vanligt och länkar över mitt inlägg till  TrädgårdsFägring
 
Det var lite grann om hur det är här hos mig  jag får avsluta med att tacka för trevliga kommentarer i mitt förra inlägg det värdesätter jag att Ni tar Er tid och skriver några rader. 
 
Ha det nu riktigt bra.
 


  

 


 
   

 
 
 

 


 


 
 

 


 


 

 


4 kommentarer:

 1. Härligt att driva kvistar. Här står några kvistar forsythia men de har blommat över nu och igår blev det istället en bukett ranunkler.

  Den röda gullvivan du visar hade jag försökt etablera flera gånger. Det gick inte. Men vid förra huset dök det upp 3-4 fröplantor i nya gräsmattan och de flyttade jag - hepp helt plötsligt har vi en plätt med ett helt spektra från gult - orange och över i rött. Och jag vet inte hur det gick till :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Det är en hel del växter som inte stannat kvar hos mig heller. Ibland provar jag flera gånger innan jag inser att det inte är någon idé. Bollprimulan har jag både köpt plantor av och frösått själv. Men den vill inte. Härligt att plocka in kvistar så man får en försmak av våren.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Hagen lager sitt eget liv ved at noen blomster dør og vi kjøper nye til å erstatte den tomme plassen.

  SvaraRadera
 4. Växter kommer och går och en del saknar man verkligen. Min brokbladiga syren har också försvunnit. Jag har hört att syren ska gå bra att ympa på så det är kanske lösningen vid ett nytt försök.
  Fortsatt trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera