torsdag 11 februari 2021

       Min snygga häck......

 

När vi flyttade till vårt hus för ca 30 år sedan så fanns här en häck av Hansaroror den hade vi kvar i några år tills dess att vi insåg att den var finast när den blommade och sedan så var den mest bara taggig och inte särskilt snygg.
Vi bestämde då att den skulle bort och i stället så fick det bli en häck av Rönn som vi aldrig har ångrat.Vi hämtade Rönnplantor hos min bror i skogen där bredvid där han bor fanns det massor med plantor. 
 Den växer så fint och i anslutning av häcken som Ni ser så har vi planterat en Rönn som även den har blivit fin med åren vi har även en på andra sidan vid vår infart.Dem har vi hittat på våra egna ägor däremot.
Rosplantorna dem skänkte vi bort men vi behöll även ett antal.
Här där blomrabatten är så var det även en förlängning av häcken men där tyckte vi att  det var snyggare att ha en plantering vilket blev ett rätt beslut.
Nu har vi Hansarosor lite här och var  som till exempel här nedanför vårt sommarhus här blev den som ett smycke och den passar så bra vid ett sådant gammalt hus dessutom.
Vi  har även planterat en Hansa ros uppe i trädgården där den står och blommar så fint.
Naturligtvis så har vi även en Hansaros planterad i trädgården här hemma och den blommade så här fint förra sommaren.
Tillbaka till vår fina Rönn den är ju så fin på försommaren då den blommar och den sprider en ganska så angenäm doft.
Den är ju jättefin när den blommar och hösten 2020 så var den alldeles full av bär som Sidensvansarna blev glada över.
Man kan ju även på hösten ta vara på rönnens bär och göra pyssel av här har jag gjort en krans och sedan går det ju även göra marmelad något som jag inte har testat.
Det var lite om veckans tema som jag har tolkat det och jag länkar över mitt inlägg som vanligt till 
TrädgårdsFägring 
 
I dag skiner solen och det är så fint utanför fönstret så det blir en härlig promenad sedan efter lunch för övrigt så njuter jag mest av att vi hela tiden varje dag går mot ljusare tider. 
Vi får även hoppas att denna bakterie även drar sig tillbaka som vintern så småningom gör. 

Ha det nu riktigt bra alla som tittar in på min sida.

 

 

 

 





 

 





 


 


8 kommentarer:

  1. Jeg har en stor rogn som er plantet ved siden av veien, den hadde ikke et eneste bær i høst. Det var litt rart, for det var mange blomster på den.

    SvaraRadera
  2. Rogn er veldig vakre trær, og jeg liker de veldig godt. Flotte blomster på de om sommeren. Hansa passer godt til huset ja :)
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Häcken ser riktigt fin ut. Tror inte jag sett en rönnhäck. Vackert med alla rönnbär. Såg de första sidensvansarna igår, i grannens träd. Vackra rosor. Snart är vi där igen.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  4. Rönn måste vara en fantastisk häckväxt uppe i norr och om ni kunde plocka plantorna lokalt finns ju grunden för en tålig häck. Rönnar i alla former är ju dessutom fina flera perioder på året.

    Tänk just nu har vi samma väder - minusgrader, snö och solsken! Det är kanske inte så vanligt.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  5. Rogn er et fint tre! Visste ikke at den egnet seg til hekk. jeg har moret meg med å stamme opp et eksemplar. Fint at dere kunne bruke Hansarosene på avdre vis :) God helg!
    /Irene

    SvaraRadera
  6. Så roligt att få se mer övergripande bilder från din trädgård, du har det verkligen jättefint! Jag kanske har missat men upplever att jag mest sett detaljbilder förut, så nu är jag glad :-)
    Önskar dig en skön vinterhelg!

    SvaraRadera
  7. Verkligen fin häck! Det har inte ens slagit mig att det kan bli häck av rönn och att plantorna finns vilda är ju väldigt praktiskt.
    Ha det gott
    /Anette

    SvaraRadera
  8. Oj så fin! Jag har aldrig sett en rönnhäck förut men den ser fantastisk ut. Måste vara härlig med höstfärger och eventuella bär också!
    Kram /Lotta

    SvaraRadera