torsdag 4 februari 2021

                Första veckan i Februari

Februari är här och då tittar solen in en stund på förmiddagen och den är så välkommen man blir verkligen så glad  över den man känner hur man piggnar till.
Som Ni förstår så kommer det att dröja innan det kommer att börja blomma i den här rabatten men jag vet ju att snön den krymper det behöver ju bara bli sol och varma grader.
 
Den Amaryllis som jag köpte före jul den har blommat och varit så fin nu har den kommit med tredje stängeln och den tyckte jag passade bäst i en vas.
Även om snön ligger djup utanför så har mina tankar på trädgården och odling kommit i gång så därför så har jag köpt mig några nya fröer,det är ju så roligt med någonting nytt i krukorna till sommaren.
 
Jag har även fått en förfrågan om trädgårdsvisning här hos oss till sommaren och bokat in datum för det och då kommer inspirationen i gång på riktigt det är fyra år sedan vi hade det förra gången otroligt vad tiden rusar i väg.
En doftande Rosmarin har jag på vår köksbänk som jag nyligen har köpt här passar det bra att den står hoppas att jag kan bevara den  fram till sommaren för då ska den placeras i någon kruka ute i trädgården är min tanke.
Bland mina krukväxter som jag har och som har vuxit och mått bra i flera år är denna Ormbunke som jag köpte på Ikea i Haparanda för fem kronor för väldigt länge sedan. 
Den har inte på länge varit så här fin som i vinter det blir man glad över för väldigt många krukväxter har jag fått slänga  nämligen som inte har orkat. 
 
Ormbunkar brukar ju på vintern dessutom bli torra och risiga men inte den här vintern .
På senare tid har jag börjat baka den här limpan den är jättegod och går fort att baka den behöver inte någon jäsning.Dessutom är den både glutenfri och sockerfri.

Här får Ni receptet  
 
10     Dl Havregryn
    1      Msk Bakpulver
1 1/2  Tesked salt
5 ägg
                           4 dl Filmjölk eller naturell Youghrt
 
Man blandar först havregryn,bakpulver och salt sedan tillsätter man de övriga ingredienserna och rör i hop alltsammans. 
Jag brukar även tillsätta 1 Tesked Brödkrydda men det står inte i receptet men den blir lite godare med den.
Sedan får degen stå och svälla i 10 minuter jag brukar hälla ner den i  den avlånga bakplåtsklädda brödformen 
Strö lite havregryn ovanpå.
 
Ugnen ska vara på 200 grader och man gräddar i 50 minuter längst ner i ugnen

Lycka till.

Det var lite grann om hur jag har det så här i Februari  och vad jag sysslar med jag kommer att  göra som vanligt och länka över till
 

Ha det nu riktigt bra och ta hand om varandra



 




 


 


 
 

 



6 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Ni har mycket snö, men när solen får värma så försvinner den fort. Det är inte dags ännu. Själv njuter jag av att ha snö, det var länge sedan vintern var så fin. Solen skiner och det är härligt. Fin amaryllis, väntar fortfarande på att Nymph skall växa och knopparna slå ut.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Brödet lät gott! Jag undviker vitt mjöl och socker eftersom jag får problem med lederna annars.

    Det är lika vitt här och nu gör solen skillnad när den lyser in genom fönstren och det börjar bli ljusare på kvällarna. Men våren får vi nog vänta på ett tag.

    SvaraRadera
  3. Jeg har også kjøpt mange poser med frø i vinter, så til våren må jeg nok kjøpe meg flere krokker til å så dem i.

    SvaraRadera
  4. Så mye snø det er hos deg! Flott amaryllis, og tre stengler på en løk er jo veldig bra :)
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  5. Fint at det er lyst ute, også at det blir lysere for hver dag.
    Ja, noen nye frø har jeg også unnet meg :)
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  6. Nog är det tur att snötäcket bäddar om våra växter när det är så kallt! Hoppas att de sover gott och är pigga när de får titta upp så småningom.
    Vilken fin ormbunke, inte det minsta lilla torra bruna på den!

    SvaraRadera