torsdag 10 december 2020

                                 Så går mina tankar.......


Det är veckans tema och just nu i dessa pandemitider så längtar jag mer än vanligt till dess vi får börja med trädgårdsbestyren igen och dessa vackra rutiga blommor och andra vårblommor kommer att vara mer efterlängtade än vanligt, det är ett som är säkert.
När Vårkragen blommar nedanför vårt köksfönster då har våren kommit en bra bit på väg och då brukar jag plocka in av dem och i en grön vas gör de sig mycket bra.
När tiden är inne och jag åter får sätta ut min ängel på stenen i trädgården framför det blommande Löjtnantshjärtat.Det är en ljuvlig känsla.
 
När Brudslöjan blommar för fullt och den har blivit så stor så nu går mina tankar till att jag kanske måste dela den och även placera den på ett ställe till.
Jag plockar ju in av dem när jag gör buketter som jag oftast gör under den här härliga tiden det blir ett så fint flor i buketten av dem.
Den här fetblads växten hoppas jag ska bli lika fin den här sommaren som den var förra sommaren även den en växt som trivs där den står och kanske behöver göras flera av. Det är ju en angenäm syssla när växter trivs och som man kan dela på.
Hade lyckan att hitta denna så vackra rosa Studentnejlika på en trädgårdsdag och den är jag så glad över för den är så otroligt fin.
Dessa juveler som jag tycker att de är Doftpionerna då de blommar de doftar lika gott som julens Hyacinter för jag tycker att de påminner mycket om den doften.

 
När Liljorna blommar dessa så otroligt vackra skapelser ute i trädgården alla är så vackra och dessa röda har jag ju dessutom haft turen att få av min svägerska.
Det här är en underbar syn och då är sommaren här och jag hoppas att den blir bättre både vädermässigt och lättsammare på många andra sätt.
 
Det här var lite tankar som jag har och som gäller veckans tema och jag gör som vanligt att jag länkar över mitt inlägg till

TrädgårdsFägring 

Jag avslutar med några ord som jag hittade i en liten bok.
 
"Att äga ett stycke land,att gräva och plantera frö i det och betrakta en förnyelse av liv - 
detta är det största gemensamma intresset i hela mänskligheten,
och det mest tillfredsställande man kan göra "
 
Ha det nu riktigt bra alla och ta hand om Er


 


 

 

 


4 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med om budskapet i dina avslutande rader :) Och den gröna lilla vasen var väldigt fin! Vi har mycket att se fram emot när våren så småningom sakta kommer tillbaka.

    Ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Vilka fina bilder du visar, det behövs i regnrusket. Håller med dig, din rosa studentnejlika är riktigt fin. Snart är vi där igen och får njuta av allt det fina.
    Ha en fin Tredje Advent /Marika

    SvaraRadera
  3. Åh! Nå begynner jeg å glede meg til våren :)
    Ha det godt!
    /Irene

    SvaraRadera
  4. Odlingsdrömmar, sommardrömmar, visst är vi trädgårdsmänniskor lyckligt lottade, inte minst i dessa coronatider då man helst inte skall gå utanför tomten.
    Ha det gott!
    Birgitta

    SvaraRadera