fredag 3 januari 2020


Tillbakablick  Januari tom Juni 2019
Jag får börja med att önska alla En god fortsättning på de nya året.
Jag börjar det här året med att gå tillbaka för att  titta i almanackan och reflektera över 2019 vad som hände då.
Januari en månad som var kall vissa dagar upp till 32 minusgrader men det var bara en dag annars var det bra temperaturer .Nu börjar man märka att ljuset har återvänt något som är så underbart.
Söndagen den 20 Januari är vi på min mosters 100 års kalas och vi var ett sjuttio tal som ville gratulera denna jubilar och det serverades  en god  lunc och  hemgjorda goda tårtor och kaffe till efterrätt.En dag när man fick träffa delar av släkten som var där.

När vi kommer in i Februari börjar det vara tid för att skotta av taken snö för den här vintern blir det en vinter i min smak då det är mer snö än ishalka.En och annan kylig dag blir det även men  solen kommer och då blir det varmare och är man rätt klädd så är det ingen sak.
När vi får ha vintrar som denna så blir det så vackra vyer när man tittar ut genom fönstret.
I Mars så är det inte helt fel att sätta en bukett Tulpaner i en vas på bordet då man dessutom har fått dem av en bekant.
I Mars köper jag mig en Primula och planterar den i en korg det börjar kännas att våren är i antågande. Mars kommer med härliga temperaturer och när solen skiner så åker vi till vårt smultronställe sätter oss i solstolen och myser i solen kokar oss kaffe över öppen eld och njuter av tillvaron.Jag brukar även promenera hem härifrån.
I April så kommer påsken och vår dotter kommer hem några dagar och vi bjuder hem några vänner nu när hon är hemma och vi äter surströmming.Vi får då denna så söta vårdekoration.
Jag plockar in kvistar av Hägg och de slår ut det ärså trevligt att testa det ska jag även göra den här våren.
Den första Fjärilen visar sig kanske lite väl tidigt för det är ju inte riktigt sommartemperaturer ännu men underbart är det ändå för den kommer ju med sommarkänsla.Månaden bjuder oss även på varma temperaturer och vårarbetet ute i trädgården kommer i gång som krattning av löv och diverse trädgårdssysslor.
I Maj så blommar Sälgen på vårt sommarställe och det är ljuv musik i mina öron av allt surr från den från många som tar för sig av dess näktar.Verkligen så härligt att den står där för alla insekter som vill ta för sig av det goda.
I Maj åkte jag och min man till Umeå på trädgårdsmässa och jag köpte denna fina kruka vi var även med i en tävling och vann där var sitt pris, potatis och en krukväxt.Vi passade även på att hälsa på en släkting där vi fick fika innan vi åkte hem igen.
Vi reste i slutet på Maj till Göteborg där jag förstås besökte deras fina Botaniska trädgård och njöt av allt vackert som fanns där att beskåda.Efter vandringen här så gick vi till en restaurang och åt en mycket god middag tillsammans med vår dotter och måg.
Vi var även på lunchbesök till mågens mamma i Askim där blommade denna så vackra Rhododendron ute på en parkering.
I Juni så blommar vår Apel otroligt mycket den var helt rosa av blommor den står planterad på platsen där vår Blodhägg en gång var planterad.
I Juni vid midsommartid så åker jag gärna i väg till min barndomsby och plockar midsommarblommor det är något visst med det en fin tradition helt enkelt.

 
Den här veckans inlägg kommer jag att länka till TrädgårdsFägring i
i vanlig ordning.

Det var delar av vad jag har haft för mig förra året  jag skriver mera en annan gång.Ha det nu riktigt bra



















3 kommentarer:

  1. Det är så fint med riktig vinter. Och jag tänker som du, hellre snö och vitt än ishalka. Tyvärr har jag oftare ishalka än snö... Men idag har det varit härligt solsken i varje fall.

    Fin tillbakablick och visst händer det en hel del även de lugna månaderna.

    God fortsättning på det nya året! Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Alldeles fantastiska vinterbilder, det är längesedan vi hade så mycket snö. Fina bilder från våren. Känns som att det har blivit ljusare ute redan och solen tittar också fram.
    God fortsättning på det nya året /Marika

    SvaraRadera
  3. V ar det så kaldt, og så mye snø? Man glemmer fort.
    Tenk å fylle 100, og ha så mange som vil feire :)
    God helg!

    SvaraRadera