fredag 17 januari 2020


Den första gång jag såg dig
Det är veckans tema och förra året lyckades jag att få den här Hibiscusen att blomma jag tog en stickling från en som jag redan hade men den har aldrig blommat så därför visste jag inte hur den såg ut.Jag blev ordentligt överraskad när jag fick se den blomma och att den var dubbel vilken trevlig överraskning. 
Magnolia fick jag se på riktigt i Maj 2018 när vi besökte Göteborgs botaniska trädgård för första gången den var så otroligt vacker.
Den här Dahlian fick jag se för första gången för flera år sedan hos min väninna.Nu har jag en egen planta för jag tyckte att den var så otroligt fin och fick då ett exemplar.Den har både enkla och dubbla blommor.
Den här Nävan hämtade jag på en trädgårdsdag inte visste jag att den var så här vacker så det blev en otroligt glad överraskning när den sedan blommade.Den heter Splish Splash.
Stockrosor träffade jag på för första gången när vi var på en resa till Gotland där fanns de lite här och var och de var så vackra där de stod vid husväggar och blommade.
En Tibast planta fick jag av en bekant men jag visste inte riktigt hur den blommade tills dess att den blommade på vårt sommarställe.den blommar på bar kvist med söta blommor och får sedan röda bär som är giftiga.Nu vet jag inte riktigt hur den mår vi flyttade på den förra sommaren då den inte verkade må särskilt bra.
Mina bidrag till veckans tema länkar jag som vanligt tilTrädgårdsFägring.

Önskar Er alla ett fint veckoslut 








4 kommentarer:

  1. Åååå tänker jag med saknad när jag ser hibiscusen för när jag flyttade från huset hade jag ett jätteträd med likadana blommor - en stickling från bekanta. Men den hatade sitt nya hem och är nu borta och det är kvinnan jag fick sticklingen av också. Det här var ju ingen munter kommentar men jag tänker på den med ett leende och är glad att din blommade till slut.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Så fin Hibiscus, och trevligt att du lyckades med en stickling. Jag är usel med inomhusväxter. Magnolian är magnifik.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Hibiscus er ikke det enkleste, vil jeg si. Mange fine planter du viser her. Ha det fint!
    /Irene

    SvaraRadera
  4. Flesta gången man ser eller uppmärksammar en växt och blir så dör tagen som vi blir.. bara måste ha!

    Kul att du lyckades med hibiskusen... Det har aldrig jag!
    Kram och ha en fin vecka !

    Veronica

    SvaraRadera