onsdag 23 oktober 2019


Hälsningar från en rufsig trädgård 
och några önskemål
Trädgården börjar vara ganska rufsig och har lagt sig till vila, allt utearbete ligger nere lövet har kommit på rabatterna och även hamnat i komposten.Maken har tömt fågelholkarna där det varit hyresgäster så nu får allt vänta till det blir vår igen.
Underbart är det att Kärleksörten blommar fortfarande den är så fin även så här i Oktober.

 
En liten bukett på bordet vill man ju ha och det blir sommarens sista blombukett som jag plockat in från trädgården för den här hösten.Naturligtvis så är det med stänk av lite vemod men det är tidens gång. 
Här hade jag en gång planterat en  New Dovn men det kom upp en vacker enkelblommande ros i ställe och nu på hösten så hänger det  nypon sedan blommorna vissnat som också är fina. Nyponrosor är fina flera gånger kan man säga.


Den engelska Pelargonen som jag lyckats övervintra från förra sommaren och som blommar så fint. Den och andra Pelargoner har fått flytta ner till källaren där jag tror att de ska må bra att tillbringa tiden fram tills dess att de ska upp i ljuset igen.


På min önskelista för nästa sommar står rosen The Faire som jag har haft för flera år sedan och  som valde att ge upp  och som jag skulle önska att jag hittar i någon handelsträdgård.Den är ju så otroligt söt och den passade så bra där jag hade planterat den en gång.
Polkagrisrosen är även den en aspirant på min önskelista, hade hoppats på att jag skulle hitta den när vi var på vår trädgårdsresa i Augusti då vi skulle besöka en handelsträdgård men där fanns inte några rosor alls så jag får leta vidare.
Naturligtvis så länkar jag det här inlägget tilTrädgårdsFägring.

Jag avslutar med  med några ord på vägen 

"Att plantera i en trädgård är att tro på morgondagen"

Önskar alla en fin avslutning på veckan.













4 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Det börjar bli slutet på säsongen, har planterat mina lökar och några växter, men nu får det vara för i år. Fina rosor som står på din önskelista. Hoppas du hittar dem.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  2. Ja, hagen forbereder seg til vinterhvilen. Oktoberbergknapp, som dere så vakkert kaller Kärleksört, er snart det eneste som blomstrer. Håper du får tak i de to rosene. De bør være vanlige i handelen. Ha det så fint!

    SvaraRadera
  3. En glimt av vemod - det låter både lugnt och härligt. Och det känns som du tar vara på det som är även om buketten är mindre liksom ljuset. Det är härligt.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  4. Hoppas du kan bocka av rosorna från din önskelista. Utbudet hos handelsträdgårdarna har verkligen tunnats ut efter att en av de stora grossisterna kursade i fjol.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera