onsdag 14 augusti 2019


Trädgårdsresa till Ö-vik och Sundsvall
Den 10 Augusti bordade vi en buss som var fylld med glada trädgårdsvänner från vår trädgårdsförening  resan gick till Örnsköldsvik och Sundsvall.Vi hade turen att ha sol och mycket fint väder denna första resdag något som även ger de växter vi skulle titta på ett annat skimmer.

Vi började med att besöka en trädgård i Arnäsvall den låg vackert alldeles vid havet och var en kuperad trädgård med mycket fint att titta på.
Här växer en vacker Kransveronica som växer så fint.Här fanns inte bara vackra rabatter utan även många som var krukodlade och en hel del citrusväxter och andra exotiska växter.
Vackra Liljor som fanns i vackert inramade rabatter med sten .
Samt en del fina arrangemang som här med ett vackert fat i betong.
När vi besökt denna så fina trädgård så åkte vi vidare för lunch och en fortsatt resa till vårt hotell i Sundsvall.Det blev en lugn inledning på vår resa denna första dag.
Dag nummer två vaknade vi till regn och när vi intagit frukost så gick färden till en trevlig trädgård där det fanns mycket fint att titta på .Tyvärr så kom det en rejäl skur men när den upphört så var det uppehåll resten av tiden.
Trädgården heter Lyckokällan  och ligger på Alnö det är en trädgård med många stilar och många olika arrangemang.Här är en av de mysiga sittplatserna i trädgården.
Det fanns en hel del olika kombinationer  som här en vackert röd Ros i anslutning till ett vackert rostigt föremål .
Här ytterligare en liten installation med rost

Solen hade gett den här trädgården mycket mer rättvisa än den nu gjorde i mina ögon för det var en fin trädgård med så mycket att titta på.
Sedan gick färden vidare till en trädgård som heter Garden Flow shop och trädgård här fanns förstås ännu mera mycket fint att titta på som dessa så vackra Dahlior i stora krukor.
Det var många gångar att vandra i där man fick se så många vackra olika arrangemang med vackra träd och olika växter.
Olika vackra Klematis som blommade så fint.
Där fanns även många olika Funcior i samklang med varandra.
Hela trädgården är uppbyggd kring detta så pampiga gamla hus, när ägarinnan med familj kom hit så fanns det inte särskilt mycket till trädgård.

Denna trädgård blev vald till årets trädgård 2017.Här finns det både café och trädgårdsbutik i dag men för min del blev det inga inköp här.
Vi var alla så nöjda när vi åter kom hem då vi haft som vanligt mycket trevligt.
Jag länkar över detta inlägg till  TrädgårdsFägring

Jag önskar er alla en riktigt fin fortsättning på veckan och ha det riktigt bra. 





 











7 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Så fina trädgårdar du besökte. Lyckokällan, vilket vackert namn ser ut att vara en riktigt vacker trädgård, med fina dekorationer. Garden Flow, Katrinelunds trädgård står på min önskelista att få se. Har följt bloggen i många år, det ser så vackert ut. Förstår att det var en lyckad resa.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  2. Så trevligt att följa med dig på trädgårdsresan! Fina trädgårdar ni besökte. Ha det bra i helgen.

    SvaraRadera
  3. Å reise på hagebesøk er så inspirerende. Takk for titten!
    /Irene

    SvaraRadera
  4. Hei Margareta.
    Det virker som om hagekretsen du er med i er lager fine turer. Takk for at du delte turen på bloggen. tydeligvis en inspirerende tur:-)
    Ha det godt/Eirin

    SvaraRadera
  5. En hel del att uppleva och jag blir också sugen att besöka de här trädgårdarna!
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  6. Inspirerande med trädgårdsbesök och nya intryck. Följde Garden Flows blogg förr.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig trädgårdsresa du varit på! Själva ska vi åka till Österlen på en veckas semester snart...blir nog också många blommor att titta på.
    KRAM/Susie

    SvaraRadera