onsdag 7 augusti 2019


Trädgårdsbilder
Två härliga växter på samma gång Binka och den doftande Ingefärsmyntan så snygga tillsammans.
Myntan har jag för övrigt planterat i en kruka och har på brotrappan, gillar att dra fingrarna genom bladen och andas in den härliga doften som visst ska vara bra för kropp och själ, den doftar verkligen underbart.Jag gillar att bladen har olika nyanser av gult och grönt den är verkligen så fin.
Den röda Temyntan sprider även den en härlig doft och blommar dessutom så fint.
Här står en annan Mynta nämligen Temynta och doftar vacker blomning har den också jag har den bara som en fin växt har aldrig gjort te på den.


Liljor har jag olika sorter av dessa vackra röda har jag fått av min svägerska och jag har tur med dessa vackra skapelser för de verkar trivas oavsett var  jag planterar dem .
Den här vackra Liljan har jag fått av några bekanta och den är dessutom lägre  och har en ljusare orangefärgad kulör än andra som finns i trädgården något som jag gillar.
Den vackert mörkröda Kärleksörten som jag fick av en granne den trivs och har blivit så här fin och den pryder sin plats oavsett var den står och är alltid vacker med sina fina blad.
Astibe som jag gillar så mycket  just för att de har en så skir framtoning jag har den i flera olika färger och alla är lika fina.Nu har de börjat blomma
I sommar har vi fått äta god Gurka inget är så gott som att få plocka från sitt eget växthus nu börjar det däremot gå lite saktare med växandet. Nu har jag Tomater som ska komma även om jag tycker att de är lite sena med sin ankomst men det  har vi hört av våra grannar att det är lika för dem men den som väntar på något gott osv.
Den här asiatiska Kålen har jag fått av en bekant den heter Röd Malachai och den klättrar och har rosa blomknoppar ska bli spännande att se dess blommor.Jag har inte smakat på den men om man knipsar av bladen och lägger de i vatten så ska vattnet färgas rött fick jag veta av den jag fick den av.
En helt klart spännande växt.

Dahlian har även börjat blomma och det tycker jag är lika trevligt som vanligt.Det första exemplaret fick jag av en väninna nu blir det alltid exemplar av den som jag brukar ge till dem jag känner i min bekantskapskrets.
Jag länkar som vanligt över mitt inlägg till  TrädgårdsFägring

Jag avslutar med att önska alla ett riktigt fint avslut på veckan själv ska jag ut på en härlig resa på två dagar med vår trädgårdsförening något som jag ser mycket fram emot.
Ha de riktigt bra. 






 








4 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Vilken stor fin kärleksört, gillar den mörka färgen, ser att du har ett vackert Höstsilverax bakom Astilben, båda är favoriter. Härligt med egna gurkor.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Hei Margareta.
    Den mørke fargen på kjærleksurten er virkelig fin! Det er frodig og flott i hagen din nå, og det er bare å nyte sensommeren:-)
    Hyggelig å få til blomster man har fått av venner og kjente.
    Håper du har en fin tur/Eirin

    SvaraRadera
  3. Ja, de var fine sammen! Stilig Dahlia også.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  4. Så mycket fint du visar, speciellt den mörka kärleksörten. Så vacker!
    Hoppas att du fick en riktigt härlig trädgårdsresa.

    SvaraRadera