torsdag 1 augusti 2019


Augusti är här samt ett speciellt trädgårdsbesök
Det varma vädret har gett vika för denna gången nu är det däremot lite höstkänsla men vi ska få varmare snart igen har de lovat men då kanske det blir lagom varmt så man kan njuta för det kunde man inte när det var över 30 plusgrader.
I trädgården blommar den rosa Brudslöjan och den rosa Bonica rosen även denna sommar och det tycker jag är en lite romantisk kombination.
Den doftande Kaprifolen har i år åter blommor och det gör mig glad för den är ju så fin.
Min New Down blommar även vidare och den har jag grävt ner tillräckligt djupt så den ska hålla sig inom sina ramar och inte bara bli en enkel Ros som den tidigare blivit. Den är ett smycke mot den röda väggen.
Flammentanz har i år blommat mer än någonsin och jag skulle önska att den ville börja växa på höjden så man kan bättre se hela härligheten men den är ändå  så fin med sina röda blommor.
Varje år då det vackra låga Fackelblomstret blommar går mina tankar till den som jag fick den av en gång men som tyvärr inte finns med oss längre.Det är ofta många minnen som kommer fram med växter som man en gång fått av någon.
Jag har varit på visit till en trädgård som ligger nära vår by och alldeles intill kyrkan i byn har en trädgård växt fram och det är en böne och meditationsträdgård med armbandet Frälsarkransen som förebild.
Byn heter Kusmark och upphovsmannen till radbandet heter Martin Lönnebo och som han säger en trädgård påminner både om jorden och himlen.
På bilden så är det det vita blommor och i bakgrunden är det vackra buskar .
Här finns det olika vackra växter och fina grusgångar att följa.
Det finns mycket vackert att titta på och allt är så otroligt välskött här blommar en vacker Pion bland annat.
Här finns det växter som klarar vårt klimat och som är så fina. 
Det här är en trädgård väl värd att besöka.Gå gärna in på länken nedan så får Ni veta mer om den



Augusti månads första inlägg gör jag som vanligt med och länkar till   TrädgårdsFägring

Jag avslutar med att önska Er allt gott och ha det nu riktigt bra. 











 




4 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Det blommar fint hos dig. Brudslöjan är så fin och skir. Den står i en rabatt hos mig också tillsammans med andra vita blommor. Din kombination med rosen är riktigt vacker.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Hei Margareta!
    Deilig at du nå kan nyte hagen i vanlig sommertemperatur:-)
    Hagen du viser bilder fra, ser ut til å være en hage der man virkelig kan finne roen og nyte.
    Ha en fin helg/Eirin

    SvaraRadera
  3. Har också satt brudslöja och ros ihop, men det tar nog ett tag innan det blir så fint som hos dig. Brudslöjorna så känsliga innan de rotat sig.
    Alltid trevligt att besöka andras trädgårdar.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Rosa brudslöja det hade jag förr och den är ju så vacker. Tack för den fina påminnelsen :) Att ha lokala, vackra trädgårdar att besöka och inspireras av är guld. Där kan man hitta fina kombinationer och växter att prova som garanterat fungerar hemma också.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera