onsdag 6 mars 2019


Första vårvintermånaden Mars
Här hos mig så ser det ut så här just nu som Ni ser så är det en bit kvar innan man kan börja med vårsysslor utomhus. Nu är vi ju inne i första vårvintermånaden som just Mars är och solen skiner vissa dagar och värmer så härligt och just nu så är både dag och natt kyliga och då tinar inte snön särskilt mycket vilket är helt i sin ordning.
Inomhus så står denna fina Kornettblomma på vårt köksbord som ett litet vårtecken trots allt.
Jag har även ett till vårtecken det är att jag har köpt två fröpåsar dem ska jag snart öppna och placera dess fröer i jorden och då börjar det hela på riktigt.Pelargonsticklingarna dem har börjat rota sig så jag ser tiden an med tillförsikt kan man säga,

Jag har ju planterat om mina pelargoner och jag är så glad över att just den här har överlevt jag fick flera sticklingar för några år sedan av den av min torp granne och jag har sedan dess tagit reda på flera sticklingar när jag planterar om den varje vår.Jag kan klart säga att den är en favorit.
Jag gillar att ha flera olika sorters Pelargoner då jag tycker att de är så fina att sam plantera dem i olika krukor på sommaren.Även denna vackra "Pellis" har överlevt.
Även denna Engelska pelargon har jag fått till att överleva något som gläder mig den som blommade så flitigt förra sommaren.
                                         Länkar även denna vecka över tillTrädgårdsFägring

Jag avslutar med att önska Er alla en bra vecka.



 






6 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Du har mycket snö kvar, men antar att det smälter fort när vårsolen visar sig. Vi har fått lite påfyllning flera dagar, men det blir bara ett tunt täcke, som smälter rätt fort.
    De Engelska pelargonerna har blivit en favorit hos mig, vet inte om jag lyckas med att väcka dem till liv, så därför köpte jag några nya.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Ser att du är i full gång! Härligt med pelargoner och andra krukväxter när våren dröjer. Här är det full vinter fortfarande som det ska vara. Tidig vår är inte bra häruppe. Än vill vi åka skidor ett tag till ;)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder - och jag tyckte mig se en påse med förön av blandade Zinnior!? Är det korrekt?
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du ser helt rätt jag har köpt fröer av dem och ska testa kanske blir det en favorit

      Radera
  4. Hu, så mycket snö, men vackert är det! Antar att ni snabbt tar igen våren när allt väl smält.
    Vackra pelargoner. Rosenknoppspelargonen är nog min favorit.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  5. Vårvintermånad känns mycket mera rätt än att mars är en vårmånad. Inte ens här på västkusten kan man vara säker på vår då även om statistiskt hos mig den brukar inträffa i mitten av mars.

    Fina vårtecken och vit kornettblomma är såå fin.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera