fredag 22 mars 2019


Längtan efter det som ligger under en snödriva
Så mycket längtan som ligger under denna snödriva nu så har vi ju även fått sol och värme så inom en snar framtid så behöver jag inte längta längre utan då kommer det snart att börja åter lysa lite grönt som kommer upp och med tiden även blomma.
Vad är det då för ljuvligheter som finns gömda i rabatten.Jo bland annat dessa så ljuvliga blå blommor som Blåsippan är hade turen att få en planta av en kusin till min man och jag är så glad över den.
Ännu en blå vår favorit denna så söta Scilla som är bland dem allra första.

I den här rabatten så finns det även Tulpaner dem vill man ju ha också jag har under årens lopp köpt olika sorter av dem men det är många som jag inte har sett till de har liksom inte riktigt velat samma sak som jag vill.Man blir ju förstås riktigt glad när de kommer upp på våren och blommar.
Denna så fina primula är en liten goding som bara blir finare och finare ju längre tiden går så otroligt villig till att blomma och blommar dessutom länge.
Vitsippor finns även i samma rabatt dem vill man ju också ha dem har jag fått av min svägerska.
När vårens blomning är över så fortsätter det att komma upp ljuvligheter då perennerna gör sin entré då fortsätter det att vara färgglädje i den här rabatten som varar ända till vintern kommer tillbaka.
Jag länkar som vanligt  mitt inslag till  TrädgårdsFägring
och avslutar med att önska alla ett fint veckoslut. 











6 kommentarer:

  1. Vilka små godingar du har att se fram emot. Primulan ser ut som en jag fick en bit av av min morfar och jag älskar den.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Förstår att du längtar efter alla fina vårtecken. Idag hittade jag den första blåsippan med nästan utslagna knoppar.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  3. Tänk att du har så mycket snö kvar - även om det ser ut att bara vara där ni skottat upp den? Här har vi inte sett snö på evigheter, jätteskönt. Och nu börjar det även kännas riktigt vårlikt. Fast idag när jag efter det jag varit ute i växthuset där det var jättevarmt, skulle gå och slänga lite saker bakom boden och upptäckte att det var isande vindar! Usch!! Och några blåsippor eller vitsippor har jag inte sett ännu. Nej, nu får det vara vår.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  4. Hoppas den där snöhögen smälter bort fortare än fort så du får se dina fina vårblommor snart!

    SvaraRadera
  5. Hei Margareta.
    Godt å ha noe å se fram til:-)
    Håper snøen smelter raskt så du kan glede deg over vårblomstringen!!
    Eirin

    SvaraRadera
  6. Vilka underbara blommor du har att se fram emot. Ha en fin vårdag kram från Nina

    SvaraRadera