onsdag 16 januari 2019


Mina favorit sommarblommor
Den här veckans tema är inte alls svårt men att bara  dela med sig av en favorit är däremot riktigt svårt så det får bli några stycken nu när man har chansen.
Tagetes har med tiden blivit en favorit dels för färgens skull och dels för att den drar till sig insekter av olika slag samt en och annan vacker fjäril.
Den här Malvan måste jag ha med för den vill jag inte vara utan och därför så sätter jag frön av den just för att den är så vacker.Förra sommaren så var den så här fin.
  
Rosenskära har även den blivit en favorit så klart samlas även fröer in av den på hösten och den är så vacker att ha flera av i en rabatt.

Mattram kallar jag dessa de frösår sig väldigt bra på egen hand och de är så fina att ha tillsammans med andra blommor så jag tar reda på dem där jag ser att de har frösått sig och planterar dem där jag vill ha dem.
De kan även planteras i krukor tillsammans med andra sommarblommor en oroligt tacksam sommarblomma kan man säga.
Prästkragar hör till de sommarblommor som alltid har funnits känns det som och dem har jag planterat under vår stora Tall där gör de sig så bra mot den bruna trädstammen.
Jag brukar ta reda på dem där jag ser att de kommer upp för dessa frösår jag inte själv utan det ser naturen till att göra åt mig.
Violer, dessa så tacksamma sommarblommor som kommer bland de allra första på våren och håller på och blommar till de allra sista på hösten en sådan vill man ju bara ha och det finns ju dessutom så fina färger av dem.
Vinröd Pionvallmo den blommar i olika skepnader även om färgen håller måttet i bland är den dubbel och i bland som här är den enkel en spännande blomma på många sätt kan man säga.Den är så magnifik så den föröker jag ha i trädgården varje sommar.



Det här var mina bidrag i veckans tema och jag länkar dem som vanligt till  TrädgårdsFägring

Jag avslutar med att önska Er alla en fin fortsättning på veckan .









6 kommentarer:

  1. Gillar alla dina favoritsommarblommor - utom mattram som jag har haft en enda gång när jag bodde i Stockholm. Sen hade jag hela trädgården full..... *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  2. Så mysigt att titta in och få en härlig dos av sommarblommor hos dig. Rosenskäran är verkligen tacksam och fin!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Jättefina exempel allihop. Mattram hade jag för länge sedan och det är en av de tacksammaste växter jag haft. Den frösådde sig alldeles lagom och jag behövde inte tänka. Men den försvann när jag lämnade den trädgården. Ska nog ta och så den så småningom igen.

    Tack för tipset och ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  4. Så fina favoriter! Den mörka vallmon är riktigt läcker.
    Ha en finfin helg!
    Ulrika

    SvaraRadera
  5. Hej Margareta!
    Fina favoriter, de små violerna är fina. Skall försöka komma ihåg att så mina vallmofrön i år. Malva har jag skaffat frön till, så fin.
    Trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  6. Kul att du blev sugen på Zinnia! Har alltid gillat dom, men här där jag för det mesta köper dom som färdiga plantor så finns det inte många att välha på. Vanligast är det dom tvåfärgade tråkiga i orange och beige eller nåt sånt - och jag gillar ju dom starkt färgade och dom med riktigt stora blommor. Alltså har jag nu två gånger sått dom själv och då blommar dom ju lite senare.....men nu med växthuset så startar dom lite tidigare.
    KRAM/Susie

    SvaraRadera