onsdag 9 januari 2019


Fortsättning på min årskrönika Juli-December 2018
Sommarens långvariga värmebölja kommer i Juli och vi tillbringar åtskilliga timmar och dagar på detta ställe här sitter vi i skuggan jag stickar och vi lyssnar på radion .Vi får där rapporter om hur det brinner på en del ställen i vårt land och känner medlidande med dem.Som mest har vi 32 grader varmt och nu börjar man känna att det blivit för mycket av det goda.

Vi gör en del utflykter för dagen bland annat blir vi bjudna av våra vänner på räksmörgås på ett cafe vid havet och vi tillbringar även en dag med våra grannar ute vid deras sommarstuga vid en sjö.


Tack vare att vi har trädgårdsvatten från en sjö så klarar sig trädgården riktigt bra och det blommar i rabatterna för fullt. 
 Augusti månad kommer  värmeböljan fortsätter ett litet tag till men den 10 Augusti har vi bara nitton grader och det är en underbart dräglig temperatur.

Den 11 Augusti åker vi i väg på de årliga trädgårdsresan som den här gången går till Piteå och Boden där vi får se otroligt fina trädgårdar och får inspiration och nya tips på hur man kan göra.Den här trädgården är från Öjebyn i Piteå en otroligt stor och härlig trädgård.

Den 25 Augusti reser vi tillsammans med Andre och Lena på en dagsresa till Luleå på loppis och på hemvägen så blir det till att stanna till vid en trädgårdsbutik och där köper jag mig en Rudbeckia som jag hoppas ska göra mig glad till sommaren.
September kommer och en dag då jag är ute i trädgården så får jag se och höra flyttfåglarna fara i väg och då är definitivt sommaren över och det känns allt lite vemodigt  tycker jag.September bjuder oss på härliga dagar med fortfarande plusgrader endast någon dag med någon enstaka minusgrad.
I September får jag den här kärlekspelargonen av min granne vid vårt torp och nu hoppas jag att den kan överleva till en annan sommar.


Den 14 Oktober så gör vi höstfint vid vårt sommarhus och det är fortfarande varmgrader ute den här dagen är det 20 grader  men i slutet på månaden har vi minus 15 grader men bara en dag så man kan säga att vi har en härlig höst med mest plusgrader.

Då hösten har varit så varm så tror Pärlhyacinterna att det är vår så här i början på November.
På vissa ställen i skogen är  däremot marken krispig då det är ömsom minus och ömsom plusgrader men vackert är det med detta krispiga.
Den 14 November så har vi fortfarande ingen snö och det är så vackert i skogen när jag gör min dagliga promenad.
December månad kommer och nu är det en månad när man tar fram julens prydnader och då Amaryllisen blommar så fint.
Den 5 december åker vi och julhandlar och då möter oss denna så vackra vy för det hade snöat dagen före och himlen och ljuset bjöd oss på en otroligt vacker tavla.

Vi får en vit jul även detta år då snön ligger kvar och det är man ju glad över.

Det här var allt från mig den här gången och jag länkar som vanligt till

Avslutar med att önska alla en fortsatt fin vecka .
 

 
7 kommentarer:

 1. Hej Margareta!
  Det var en märklig sommar, vi får hoppas att årets blir mer normal. Din trädgård ser fin ut, vackra ståtliga Hostor. Dina vinterbilder är som från vykort, så fina.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Så roligt med återblickar, allt ser så fint ut trots värme och torka. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 3. Fine bilder fra siste halvår! Gleder meg til å sitte i skyggen ute igjen :)

  SvaraRadera
 4. Att det var grönt den 14 november var lite konstigt. Då fyller nämligen min gubbe år och då brukar det alltid ha kommit lite vitt, även om det kanske inte ligger kvar. Visst är det kul att gå tillbaka och försöka komma på hur året har varit, men efter det man gjort inlägget komer man på en massa som naturligtvis skulle varit med!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 5. Fin sammanställning av hösten och jag får en känsla för hur hösten såg ut längre upp i landet. Den gröna augustibilden blev min favorit.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Du har gjort så fina sammanfattningar av 2018. Sommaren var ju verkligen speciell och jag hoppas verkligen att kommande sommar ger oss mer regn. Bilden från den 5 dec är verkligen vacker och sista bilden är som ett julkort.

  Önskar dig en fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 7. Hei!
  Så vakker hage du har.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera