onsdag 7 november 2018


Vackert i November
När marken har fått på sig lite rimfrost och solen skiner så kan det bli så här vackert i November.Bilden är från vårt sommartorp där vi har en gammal lada som är placerad vid skogskanten den pryder sin plats där den står sommar som vinter.
Vi har ju haft snö  men tyvärr så har den farit bort då det har regnat så nu får man vara nöjd om man har rimfrost på marken i stället och knappt det.

 
Domherrar som hälsar på är ett annat vackert inslag så här i November och de är som vanligt så välkomna för det hör inte till vanligheterna att de kommer förbi men i bland så får vi nöjet att ha dem på besök.Här på marken så hittar de alltid lite godsaker som fallit ner från fågelbordet.Bilden har jag fotat genom fönsterrutan för går man ut så försvinner de för de är så skygga

Den  vita Novemberkaktusen den blommar rikligt och är så vacker.
Den vita Sankt Paulan som jag en gång fick på min födelsedag den blommar rikligt och det är så roligt att det finns blommor som gärna lyser upp tillvaron inomhus även nu när det är som mörkast.

Cyklamen med sina hjärtformade vackra blad och fina blommor kan jag inte  motstå när jag hittar dem i blomsterbutiken så även denna gång.De kräver ju lite extra omsorg för att existera men jag brukar tänka på dess kriterier och då brukar jag få behålla dem i bland i flera år jag har även fått dem till att blomma om.
Kriterierna är att inte vattna i kruka utan på fat och de ska helst inte  stå ovanför ett element.Det vi har i trädgården just nu så här i November som är vackert det är Daggrosens  röda bär ännu finare blir de när snön lägger sig vit på marken och i  busken då blir det fina kontraster.
Rosenplister så fina fortfarande en trädgårdsväxt som verkligen lyser upp den här årstiden med sin vackra blad.
Min höstdekoration har fått sig en ljusslinga som tänds på eftermiddagen när mörkret kommer. Då är det skönt att ha ljuspunkter lite här och där förutom de levande ljus som man även tänder
Detta inlägg länkar jag till  TrädgårdsFägring

Hoppas att Ni har det bra där Ni är jag önskar Er alla en fortsatt bra Novembervecka


  

8 kommentarer:

 1. I växthuset har jag två Novemberkaktus som jag fick skott till av nån bloggvän.Vem det var har jag helt glömt bort, men nu ska jag nog ta in dom för dom har vuxit - men dom har aldrig blommat! Det är nog alldeles för varmt där ute på sommaren.....Sen det här med cyclamen. Köpte två mini i veckan, men dom har redan vissnat. Förmodligen är det för varmt - även om vi inte har några element - och så har jag nog vattnat dom för mycket. Ja, ja - ska inte jpa fler även om jag också gillar dom!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Fina bilder på den lilla boden och domherrarna. Du har gröna fingrar som har så fina blommor inomhus. Köpte några cyklamen, och de har överlevt än så länge. De brukar vara ganska kortlivade hos mig. Snart får vi plocka fram ännu mera ljus, både ute och inne.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Mye vakkert, jo! Spesielt besøk av dompappene :) Nå er det tid for å gi inneplantene omsorg.

  SvaraRadera
 4. Tänk alla de där klassiska och blommande krukväxterna - det är så många av dem som är som finast nu :) Och det finns mycket fint ute också.

  Ha en fin söndag! Carina

  SvaraRadera
 5. Så fint du har det. Novemberkaktus är en blomma jag verkligen gillar. Den tycks överleva allt, även om den ser ut därefter.
  Ha en fin vecka /Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej Margareta!
  Så vackert du tolkat november. Den översta bilden är som ett vykort och det är ju även bilden på domherrarna. Riktiga vinterfåglar. En sådan novemberkaktus har jag också. Vit som tonar i ljusrosa. Blommar villigt men faktiskt inte nu, jag har nog haft den lite för mörkt i sommar. Och din ljusslinga är verkligen en ljusbärare när mörkret sänker sig, vilket det gör tidigt nu.

  Önskar dig en fortsatt fin novembervecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 7. Wow !!! absolutely fantastic blog. I am very glad to have such useful information.

  ดูหนัง

  SvaraRadera
 8. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
  traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังเพลง

  SvaraRadera