tisdag 30 oktober 2018


Slut på Oktober

Tiden den rusar i väg och nu är vi redan framme vid slutet på Oktober och det börjar vara lite kyligare  minus femton grader hade vi en  morgon,  men mitt på dagen så var det bara minus fem när jag gick ut på min promenad och solen sken.
Än så länge har vi lite snö kvar som ligger på marken och när solen skiner så känns det som en fin vårvinterdag.Nu väntas det bli regn så lyckan är kortvarig för jag tycker att snön gärna får ligga kvar.

Den här Kaktusen hade jag turen att få av min väninna Ingrid den har många år på nacken och den är just nu så vacker med sina röda blommor.Den kommer jag att vårda med omsorg.

En Julros har jag nyss köpt den är så fin jag har i min tanke att naturligtvis få den till att leva så att jag till våren ska kunna plantera ut den.Ni minns kanske mina tidigare försök som slutade med att det kom upp en tibast i stället nu hoppas jag att detta blir en toppen växt i stället.
Nu när vi har mörkare tider på gång så behöver man ljuspunkter lite här och där och dessa ljusbollar inköptes förra vintern och jag har nu börjat "pimpa"till dem åtminstone ska några av dem få en virkad hätta på sig .
Jag tycker att det ser ut mera som blommor med belysning sedan de fick sin virkade hätta.
Jag har även bakat dom här nyttiga godiskakorna för i bland är det gott med en nyttigare kaka till kaffet de kallas för hälsobitar.
Här får Ni receptet 

100 gr mörk choklad som man smälter i vattenbad.
Skiva en banan i 16 bitar,
60 gr Jordnötssmör som man blandar med 1 matsked smält cocosolja.

Man klickar i formen 1 tesked jordnötssmör ovanpå bananskivan sedan  klickar man över en tesked smält blockchoklad.Ställ i frysen en timma sedan kan man servera dem
Jag länkar till  TrädgårdsFägring

Med det så önskar jag  alla som tittar in här ett fint slut på Oktober och hopp om en bra början på November.


 






 



4 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Minus 15 låter lite väl kallt, såhär i början av vintern. Vi har inte sett till någon snö ännu, och nu har vi några plusgrader. Din Julros och Kaktus är riktigt fina.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset - att göra hättor till ljusslingorna var en bra idé för det är inte alltid så kul att titta på lamporna.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Det kallar jag verkligen godis! Mums!
    Hoppas din julros klarar sig. Mina brukar ofta få ohyra nå gång i januari eller så glömmer jag att vattna, men några lyckade försök har det också blivit som dessutom har börjat fröså sig.
    Allt gott / Anette

    SvaraRadera
  4. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
    traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
    หนังเพลง

    SvaraRadera