tisdag 16 oktober 2018


Just nu 
Vi har ett fantastiskt väder och det har varit en riktig brittsommar med femton grader varmt  ganska så ovanligt med tanke på att vi är i Oktober men det är bara tacka och ta emot.Även i rabatterna är det färg i den här rabatten är det Näva, Höstflox bland annat som står för färgerna.
På baksidan av vårt hus finns denna Nyponrosbuske som har så fina rosor  på sommaren nu är den så här gyllene hela busken och här när solen lyste på den så blev den så klart ännu vackrare.

Gullriset blommar så här fint på vårt torp och Randgräset är fortfarande så fint. 
På vårt torp så blommar Rödbläran den som blommar på sommaren men den har tappat tidsorienteringen lite grann på grund av den varma hösten.
Bergrosens vackra nypon dem ser man tydligt och de är ju så vackert röda den här busken sitter i en rabatt vid vägen på vårt torp.




På vår bro har jag pyntat lite grann lyktan lyser om kvällen det är en solcells lykta som laddas under dagen den söta tomten är en gåva har fått den av min väninna för flera år sedan men den passar här i korgen.
Här vid vår entré är det så här fina färger Blodnävan har blivit vackert röd och Rosen har fått en gyllengul färg.
Så länge någonting blommar ute i trädgården så brukar jag plocka in och Kärleksörten den är en växt som är nästan ensam om att göra det i Oktober och den får man ha glädje av en längre tid så här i vas.
Violer vilka tacksamma växter som blommar hela sommaren lång och börjar om så fort våren kommer.


När jag skulle plocka in mina Amaryllisar som jag har haft utomhus i sommar så fick jag se att en av dem hade en knopp och när den fått vara inne ett tag så slog den ut och är så här vacker.Man kan säga att den är lite väl tidig eller kanske lite väl sen hur man nu ser på saken.Underbart är det i vart fall att den blommar.




På vårt torp så är lövmassorna enorma men i helgen så har vi tagit hand om dem tur att det finns en bra trädgårdstraktor man behöver bara räfsa på kanterna.
Här hemma har vi även städat bort sommaren och räfsat bort det löv som fallit ner. Jag använder alltid det mesta av lövmassan  till att  bädda om växterna i rabatterna med så att maskarna ska få någonting att arbeta med dessutom så blir det en jordförbättring.Nu är det inte alla träd som har tappat löv Pilarna de håller kvar dem ett tag till så det blir kanske att plocka fram räfsan en gång till innan snön kommer. 

När man tittar ut genom fönstret och ser hur vackert det är när solen skiner då måste man bara föreviga. Den här morgonen var det lite kyligare i luften men dagen blev underbar då solen lyste hela dagen då kan man inte annat än njuta av den fina dagen.
Det var allt från nu jag länkar till TrädgårdsFägring.

Jag får även tacka för alla fina kommentarer i mitt förra inlägg och tackar särskilt Carina http://4seasonsbycarna.com/ som är snäll och vill dela med sig av sina Snödroppar till våren det låter mycket bra. 
Ha det nu så bra alla som tittar in här.








.






5 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Det har varit riktigt fina soliga dagar. Vi har fullt av löv på gräsmattan, skall kratta in dem i rabatter och som täcke för alla vårlökar. Vad trevligt med din Amaryllis, jag har några som står i växthuset, men det blir nog inte några knoppar på dem.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Tyckte de dämpade höstfärgerna var så otroligt fina mot den röda fasaden. Och visst är det roligt att få en blommande amaryllis oavsett om det är rätt eller fel.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Fina färger och stora ytor att samla löv på. Kul att du använder dem och inte bara ser dem som besvär.
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Visst är det skönt att få bort löven - även om alla inte riktigt har kommit ner ännu! Lika mycket som jag gillar att vara ute och göra nytta under vår och sommar, lika mycket ogillar jag höstjobb. Men som tur är har jag en gubbe som är lite petig och som minte gillar löv på backen!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  5. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
    traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
    หนังเพลง

    SvaraRadera