tisdag 9 oktober 2018


Topp och flopp
Veckans tema är inte alls så svårt att tolka för man har ju båda delarna i trädgården men tack och lov mest toppar faktiskt.
Vår vackra Blodhägg som jag var så glad över att vi hade i trädgården som var en riktigt Topp men som tyvärr blev en Flopp när vi hade storm för några år sedan.Då när vi tittade ut och där fick se att den vikit ner sig med rot och allt.Kan säga att jag sörjer den ännu för den var så fin.

En riktig Topp är denna Klematis som till slut bestämde sig för att vilja vara i vår trädgård och blommar flera gånger under sommaren.Tänk att en liten reva som jag hittade i skogen kan bli så fint.
Här har jag två stycken på min Topplista liljan Lollipop och den rosa Stjärnflockan de blommar så fint varje sommar och är så vackra.De förökar sig även vilket gör att då kan man ge bort några exemplar eller sätta på nya ställen.

Den här vackra röda Rosen den fick jag som gåva när jag beställde växter och den blommade i flera år och var en riktig Toppen växt men helt plötsligt så hade den bestämt sig för att bli en Flopp så nu sedan ett par år så finns den inte längre.
Detta är en riktigt stor Flopp jag köpte dem för flera år sedan och har inte sett till röken av dem för inget har kommit upp.Verkligen synd på så fina blommor.
Snödroppar som jag har försökt med flera gånger utan resultat börjar jag tycka är en riktig Flopp verkligen synd tycker jag.
William Buffin en riktig Topp så mycket trädgårdsglädje som den levererar varje sommar.
En riktig Topp är även denna så vackra Akleja den som det stod på etiketten att den skulle vara låg och blå så för mig blev det en riktigt stor glad överraskning i sommar när den blommade.
Denna så vackra fågelholk är en riktig Topp här bor det oftast Blåmesar varje sommar  vi har den på baksidan av vårt garage.


Den här söta Primulan inköpte jag en vår för några år sedan och lyckades hålla den vid liv så jag kunde plantera ut den i Maj och den blommar varje år och är en riktig toppenväxt 
Rosen The faire den som är så söt den är verkligen en toppenväxt med sina blommor jag hade den i flera år men en vinter med is så dog den bort och nu har jag ingen längre.Jag hoppas på att jag hittar en i någon butik för då ska jag köpa den på nytt.


Den här otroligt vackra liljan den som jag fick av min granne den är en riktig Topp nu har jag placerat den i en rabatt där jag kan se den lite mera. 
För ett antal år sedan fick jag denna så fina  julgrupp när vi hade en julmiddag och i den följde det med en så vacker Julros.Denna satte jag ut och har varit så rädd om den och hoppats på blomning men förgäves i sommar så blommade den men inte som julros utan som en Tibast gissa om jag blev besviken.Alltså en riktig Flopp.

Dessa så fina trädgårdsredskap är på Topp listan oj vad jag har använt dem under sommaren jag fick dem i gåva när jag prenumererade på en trädgårdstidning. 

Jag gör som vanligt att jag länkar till 
TrädgårdsFägring
gå gärna in på sidan där finns det mera av toppar och floppar eller någonting annat kul. 

Här hos mig så har vi vissa nätter och dagar minusgrader därför är det lite extra roligt att få botanisera bland bilderna i arkivet och hitta lite fägring.

Ha det nu riktigt bra  alla som tittar in här. 
10 kommentarer:

 1. Det var faktiskt riktigt trevligt att läsa om dina toppar och floppar i trädgården. Roligast naturligtvis om topparna, men flopparna gör att man känner igen sig - och det är ju alltid trevligt! *fniss*
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 2. Glömde att säga att snödroppar tar sig nästan aldrig om man inte sätter dom som plantor "in the bloom". S. Bloom !

  SvaraRadera
 3. Topp og flopp var virkelig godt illustrert og fortalt:-)
  Noe de fleste av oss kjenner seg igjen i, og som gjør det spennende å drive med hage.
  Takk for et fint innlegg/Eirin

  SvaraRadera
 4. Hej Margareta!
  Det var många fina toppar och några floppar. Snödroppar har jag inte lyckats med från lök, men så fick jag några plantor av en bloggvän, och de tog sig och blommade för första gången i år. Stjärnflockan är en favorit, men den hade spridit sig så mycket, så jag grävde upp dem, och planterade bara några tillbaka. Vacker klematis och aklejan blev en riktig topp, trots att den var felmärkt.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Många toppar och floppar. Trist med blommor som inte kommer. Balkansippor och guldlök är ju så fina. Kraam Pia

  SvaraRadera
 6. Fina toppar :) Älskar blodhäggen men den jag satte sågade vi ner... Den började skapa en kompakta rugge som raskt vidgades åt alla håll som häggar gärna gör.. Synd!

  Snödroppslökar behöver man köpa tidigt på hösten. In the Green är inte nödvändigt alls en vana/ovana engelsmän startade. Men lökarna får inte ha hängt i butiken och torkat ut. Påminn mig till våren så kan jag gräva några. Just nu vet jag inte vilken lök som är vilken om jag gräver.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 7. Roligt inlägg! Jag känner igen många floppar med lökar som aldrig kommer upp och älskade växter som ger upp, men även några toppar tack och lov.
  Ha en fin vecka /Lotta

  SvaraRadera
 8. Liljan och stjärnflockan var en kombination "to die for" som man säger. Så vackert!

  SvaraRadera
 9. Så sorgligt med er blodhägg. Och jag håller med Anni, liljan och stjärnflockan ... wow! Har haft samma erfarenhet av snödroppar förr men så läste jag om det som också Carina skrivit, att dom måste inhandlas och planteras tidigt. Och det gjorde jag och lyckades. Och nu sprider dom sig villigt.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 10. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
  traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังเพลง

  SvaraRadera