torsdag 29 november 2018


Adventstider
Veckans tema passar mig otroligt bra då advent är min favorithögtid och den högtiden behövs även just nu när vi har det som mörkast.Det är så roligt att få plocka fram allt som hör julen och advent till.

En Taklök i en röd kruka och en röd bricka samt några ljus  som blir en fin dekoration i all  enkelhet.

De ärvda tomtarna av trä plockas fram de som alltid stod på arbetsbänken i mina föräldrars kök varje jul ,så många fina minnen som dessa tomtar  ger mig.

Den vackra spånstjärnan sätts alltid i samma fönster för traditionerna måste följas.Gardinerna i köket byts ut till dessa som jag en gång sydde de börjar vara antika vid det här laget.
Vi åker till vår skog och hämtar vad vi behöver för högtiden och där låg det rimfrost på marken
  men ingen snö ännu vilket är lite märkligt med tanke på att vi befinner oss i slutet på November men vackert var det och vi hittade allt vad vi var ute efter både enris,granris och en liten gran.
Enriset vi var och plockade  sätts alltid i denna så söta kruka och så klart tomten bredvid.
Den lilla granen sätts i en kruka med vatten och pryds med små söta kulor som jag en gång fått i födelsedagspresent.



Det lyser så fint i alla fönster av stjärnor och adventsstakar när man är ute när mörkret lagt sig.
 

Hyacintdoft vill jag gärna ha och då måste det vara vita Hyacinter för de doftar minst och dem tål jag.Det har en underbar doft när de blommar och det blir oftast några stycken under högtiden.
Amaryllis ,drottningen av blommor under julmånaden är ju önskvärt att ha och då jag nyligen fyllde år så fick jag denna som har två stänglar och är röd så nu har jag mycket att se fram emot.

Vi sätter även en ljusbåge i fönstret på vårt kära torp där lyser det så fint i fönstret  till glädje för de som passerar förbi  men även för oss när vi åker hit och tittar till stället.

Det var allt från mig den här gången och jag länkar som vanligt till  TrädgårdsFägring

Så trevligt att Ni tittar in på min sida önskar Er alla en riktigt fin advent.

 



 








4 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Advent och Jul är de högtider jag gillar mest, det blir ombonat och fint. Många minnen i sakerna man plockar fram. Dina tomtar av trä är så fina. Ljusstakarna behövs nu när det är så mörkt. Ha en fin helg och första Advent.
    Marika

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt att få börja julpynta och du har så många fina saker. Dom med fina minnen är naturligtvis viktigast, men jag brukar alltid sätta upp något nytt också varje år. Men jag har vissa saker som är från min mormors hem när hon var liten, så man börjar ju undra hur gamla dom är..... Men i år blir det knepigt, jag är faktiskt lite deppig just nu beroende på pyntproblemet. "Ta bort" utan att sätta upp - det är inget jag gillar!!

    TREVLIG ADVENT/Susie

    SvaraRadera
  3. Vad fint du har pyntat! Mpnga mysiga julsaker har du också. Ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  4. Så fint du gör :) Jag gillar också advent och du beskriver känslan så fint. Gillar skogsbilden och bilderna av dina pyntade fönster utifrån. De ger en inbjudande känsla. Sen undrar jag - för jag är ganska säker på att det fanns en - vart tog mormor och morfars trätomte vägen?

    Ha en fin vecka! Carina

    SvaraRadera