onsdag 24 oktober 2018


Den här tiden på året
Nu så här i slutet på Oktober så har man plockat Enris och pyntat ute i trädgården och jag sätter alltid i riset dessa fina Domherrar av garn som min mans faster har gjort för länge sedan.Trädgården är städad och fin för nu står det inte på länge förrän snön och vintern kommer.
 
Vi sätter även ljus i vår  båge i vår trädgård då det blir en ljuspunkt när det är mörkt på kvällen och det blir det tidigare och tidigare för var dag som går då dagarna blir kortare ända fram till i slutet på December då det vänder igen.
Vi åker även till min barndomsskog och hämtar en utegran vilket är så mysigt.
Där händer det i bland att snön ligger vit när man åker dit den här årstiden  men inte i år då hösten har varit så varm.Nu dröjer det inte så värst länge förrän det ser ut så här ändå för i och med att det blir minusgrader så blir nederbörden som snö när den kommer.


Nu har vi börjat ha minusgrader på morgonen då den svala temperaturen håller i sig en bit in på dagen när frosten kommer så blir det så vackert när den lägger sig på bladen.
Rosenbräcka så vacker med iskristaller på, den kan man säga är vacker även när sommaren är slut.




Den här årstiden och den här tiden på året så är det ganska så härligt när man går ut på sin dagliga promenad till skogen när luften är hög och klar. Här där jag bor så finns det så många olika vägar det är bara att välja den väg man bestämmer sig för att gå  i bland går man ensam och i bland har man sällskap av någon.

Det är så mysigt på eftermiddagen att tända en ljuslykta hade även turen att få med mig några kvistar med alkottar när vi besökte våra vänner i Kåge för ett tag sedan .
Mörka kvällar lockar mig att tända någon lykta utomhus då  det är så fint.

Jag har länkat till  TrädgårdsFägring

Det var allt från min del av världen jag får och avslutar med en söt vers om hösten .
"Ty fast sommaren är härlig och go behövs vår stilla höst.Den friska luften ger själen ro ja härligt syre i mitt bröst" 
Ha det bra alla som tittar in här på min sida.

 



 













5 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Söta domherrar, fick ett foto skickat till mig nu på morgonen, flera domherrar som satt i dotterns syren och åt av fröna. Din ljusslinga i rosenbågen lyser upp fint. Om det är något med den mörka årstiden, jag gillar, så är det alla fina ljusdekorationer.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Hei Margareta.
    Så godt at hagen er ferdig før vinteren:-)
    Her har vi hatt 12 frostnetter allerede, men det gjenstår litt å gjøre ute. Men det går greit når en tar noen timer om dagen.
    Vi har også på lys i hagen, det er godt i mørketiden, og inne tenner vi mange lys.
    Jeg liker denn årstiden.
    Ha det godt/Eirin

    SvaraRadera
  3. Fin liten vers på slutet. Den säger så väl nåt jag känner igen. Jag skulle inte orka en enda lång, ljus härlig sommar.

    Skönt att känna sig färdig med det viktiga ute :)

    Ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga höstbilder. Här är den första lite kallare frostnatten på väg men sen brukar det alltid bli varmt igen med regn och den evinnerliga leran. Inte lika mysiga skogspromenader som hos er med andra ord.
    Ha en fin helg /Lotta

    SvaraRadera
  5. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
    traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
    หนังเพลง

    SvaraRadera