tisdag 6 mars 2018


Välkommen Mars
Den här bonaden ger mig vårkänslor och den sätts med glädje upp på väggen den hade min mamma på väggen i deras kök så den ger mig även fina barndomsminnen.
De dagar som solen skiner så brukar jag sitta i den här stolen och njuta av vårvinterns varma solstrålar efter det jag gjort den dagliga promenaden.Nu hoppas man på att det blir flera sådana dagar där man får börja sitta i solen och njuta i och med man kommit in i Mars månad så finns det gott hopp om det.
Nu ska även denna gardin få komma upp i vårt köksfönster vi har ju snart påsk och den har så fina färger den brukar få sitta uppe tills dess att sommargardinen ska upp.Det blir så fint när man släpper in vårsolen genom rutan.
I år får jag vänta med att plocka in Blåbärsris då snön ligger meterdjup men så fort den sjunker så får det bli en bukett då det hör till vårens bestyr.
Denna vinter verkar bli en segdragen historia för här snöar det i princip varje dag nu längtar man efter dagar med plusgrader och en sol som lyser på oss.

På byns Centrumhörna så är det en del trevliga saker som pågår.I går avslutade vi en cirkelstudie i Skelleftemålet eller bondska som vi säger man är uppvuxen med den dialekten så man förstår vad folk säger som pratar den men tyvärr så kan jag inte prata den.Vi har haft fem trevliga träffar där det har berättats en hel del dråpligheter så det har varit mycket skratt uti mellan som man har läst texten högt på bondska något som man måste göra då det är lättare att förstå.Det var ett populärt ämne för det var så många som ville gå den så det blev två grupper på ca elva personer i varje och ändå så var det inte alla som fick möjlighet att gå den på grund av platsbrist.
I dag har vi en gråmulen dag solen gör sina tappra försök men jag tror tyvärr att den kommer att förlora hur som helst så ska jag bege  mig ut på promenad med min granne där det vankas fika efteråt och en stund med sticksömmen.

Önskar alla en bra dag









1 kommentar:

  1. Hej Margareta!
    Ser härligt ut med solstolen, skönt att sitta och njuta av solstrålarna. Tänk vad många dialekter det finns, viktigt att de bevaras.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera