torsdag 4 januari 2018


Tillbakablick på Januari-Juni 2017
2017 börjar precis som andra år att man börjar märka att ljuset har återvänt nu börjar man se att solen kommer sig lite högre över horisonten.Januari det här året är en månad med en del kalla dagar som mest  -32 men det var endast ett fåtal dagar för övrigt var det en månad som var varmare än vanligt vilket gjorde att vi hade ganska mycket isiga underlag som gjorde att man fick använda dubbade skor på den dagliga promenaden.
Under Februari kom det snö och maken skottade upp en väg till vårt växthus nu börjar man längta till en kommande trädgårdssäsong även om den dröjer än så länge men drömma kan man ju göra och planera  det är både gratis och är roligt.Den här månaden så var det som mest 15 minusgrader men för övrigt så är det en bra månad vädermässigt när man börjar känna solens varm strålar de dagar den är framme.
I Mars så inköper jag denna så vackra Kaktus. Nu börjar vårt uteliv när solen är på bra humör då vi åter besöker vårt torp där vi som vanligt njuter av vårt kokta kaffe som är tillagat över öppen eld även här hemma sitter man ute i solen när det är en härlig dag med takdropp vilket är underbart.
I April så träffar jag på denna så underbara Fjäril den har vaknat lite väl tidigt för ännu så finns inte så värst mycket nektar att få i sig men nog blir man glad för man blir ju trots allt påmind om kommande dagar med sommar.April bjuder oss på minusgrader och plusgrader om vartannat inte konstigt att vissa Fjärilar blir lurade att  vakna upp ur sin vinterdvala.
Maj månad bjuder på så mycket vacker blomning så fint med Vitsippor i rabatten, nu har trädgårdslivet börjat ta fart igen och man njuter i fulla drag över underbara dagar.Maj har som varmaste dagen 20 plusgrader men det kom även snö under denna månad och då blir man ju ganska så besviken för den har man fått nog av vid det här laget.
Juni månad blommar för fullt  Dillpionen för första gången i vår trädgård  den har jag fått av en väninna och jag är så glad över den.Jag fick även en hel del perenner av en granne då hon inte längre orkar med sin trädgård ,sedan var jag  även på en trädgårdsdag med vårt trädgårdssällskap där jag även hittade en hel del växter.Man kan säga att det var en mycket givande månad inom växtfronten.Vi hade som mest 23 plusgrader i Juni och det är så härligt nu när sommaren kommit.
Det var en del av förra årets tillbaka blick jag kommer tillbaka med resten om ett tag.

Ha det så bra alla som hittar hit och önskar alla så klart Ett Gott Nytt År.








3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Så mycket snö ni hade förra året. Är det lika mycket nu? Härlig bild på solen, känns som att vi inte sett den på ett tag.
    God fortsättning på det nya året.
    /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma Maribel vi har mera snö den här vintern än förra.

      Radera
  2. I really like your new decorative designs! it's so beautiful so much and good idea on site.

    ดูหนัง

    SvaraRadera