fredag 26 januari 2018


En solig Januari Fredag
Oj vad den är välkommen solen, den tittar in här i vårt kök i dag det kommer att bli en vacker fredag då solen skiner på ett vackert vinterlandskap utanför fönstret.Både jag och blommorna gillar det.Det ska bli härligt att komma sig ut på en härlig promenad i solen.
Nu har den blommat klart min Amaryllis, nu gäller det att få den att blomma igen nästa jul vilket kommer att bli svårare.Det är en utmaning helt klart då jag provat tidigare och misslyckats.Denna har haft flera stänglar så därför har jag fått njuta av den ett längre tag.
Detta vackra Palettblad har jag lyckats spara så nu har jag på nytt tagit blad från den och börjat rota dem i vatten.Förra våren gav jag bort ur den och mottagaren hade ett antal vackra blommor då även hon hade satt flera av den.En blev faktiskt bara grön men de övriga blev lika vackra som denna.
Den här Gråspetten har börjat hälsa på titt som tätt och nu har han sällskap då den kommer för att kalasa på den fågelmat som jag har gjort till våra flygande vänner.Alla är lika välkomna en granne hade även sett en rovfågel som satt i samma träd förmodligen en Sparvhök då den har upptäckt många levande smakbitar vid vårt fågelbord.De gillar ju småfåglar.
Jag behöver väl inte säga egentligen att jag längtar tills dess att det åter ser ut så här i trädgården men det är tur att vi går mot våren då blir det kortare tid att längta och vänta.

Det var lite från min del av världen.Ha det gott alla.
 






3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Solen hittade hit till oss, vilken underbar dag. Mina Amaryllis har blommat klart, men två har knoppar kvar som sitter långt ner på löken, får se om de orkar slå ut.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker sommar rabatt, man längtar till den tiden. Gråspett, den är väl inte så vanlig att se. Ha de fint. Carita

    SvaraRadera
  3. what a beautiful summer discount you are looking forward to. crying, it is not so common to see. they are fine

    Movie Online

    SvaraRadera