tisdag 9 januari 2018


Forts. på min årskrönika Juli-September
I Juli så står trädgården i sitt vackraste flor av blommor och dit hör Pioner här tillsammans med rosa Violruta.
Trädgården såg ut att må riktigt bra för det var aldrig riktigt några jättevarma dagar utan den högsta temperaturen var 22 grader och det verkar växterna gilla även om vi människor kanske skulle önska lite varmare någon dag. 
Under Juli hade vi hemma dotter och måg under en vecka och då passade vi på att göra en dags utflykt till Storforsen som ligger i Piteå kommun, här var det mera vatten än någonsin. Det brusade väldigt och det vibrerade då man gick bredvid forsen ,vi åt även lunch på hotellet och hade med oss eget fika.Vi hade fint väder medan vi gick i den fina naturen och när vi skulle hemåt igen då började det regna.


I Augusti kommer jag ut en morgon till trädgården och då möter jag en hare och jag blev ganska så orolig över vad den skulle ställa till med .Vi skulle ju ha trädgårdsvisning senare i månaden och jag såg för mitt inre många blommor som skulle vara borta men det visade dig vara en oro som var obefogad den ställde inte till särskilt mycket knipsade bara av en blomma.
Första Augusti så var vi på ännu en utflykt då tillsammans med våra grannar vi åkte båt över havet och besökte Pite Rönnskär det var en jättefin idyllisk plats här fikade vi och strosade omkring i en fin miljö.Vi blev påminda om Saltkråkan då vi gick här.Åskan mullrade i horisonten men under tiden vi var där så var det fint väder åskan mötte vi däremot då vi kommit oss i land och var på väg tillbaka hemåt igen.

Dessa vita Liljor planterade jag vid vår entré och de var så vackra där de stod för vitt lyser upp tillvaron.När vi hade trädgårdsvisning den 17 Augusti på kvällen så var det sommarens sista härliga kväll när solen sken och det var perfekt väder för gäster i trädgården och dagen efter så blev det höst på en gång med svalare temperaturer.I bland så har man vädergudarna med sig.
Under Augusti så hade jag turen en dag att vara ute vid rätt tillfälle när dessa underbara Fjärilar satt samtidigt på mina tagetes och jag lyckades föreviga dem och jag blev så glad jag över bilden.
I September så plockar jag in mina Pelargoner och detta var en av dem som blommade länge inne i vårt kök.Jag börjar gilla dem mer och mer och har en liten samling som jag vårdar under vintern. Morgonens temperaturer börjar vara lägre och nu börjar man känna att det är höst på gång.
Naturen börjar ta på sig de varma färgerna som hösten ger dem så här såg det ut på vårt sommartorp.13 grader varmt var den högsta temperaturen som uppmättes men det är ändå en ganska så härlig tid då man får lugna ner sig och göra lite annat även om hösten även kan kännas lite vemodig kan jag tycka. Jag återkommer snart igen så får Ni ta del av resten av året.

Önskar alla som besöker min sida en fortsatt bra vecka

.

2 kommentarer:

 1. Hej Margareta!
  Får en riktig sommarlängtan av dina bilder, bilden på havet, är härlig.
  Idag har vi sol, det var ett tag sedan.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Thank you for this your broadcast provided bright clear concept.

  ดูหนัง

  SvaraRadera