torsdag 28 september 2017






 Snart slut på September
Det är helt otroligt att det blommar i krukorna fortfarande men det har ju inte varit frost förrän natten till i dag och dessa står skyddat till så därför berörs de inte av det.Nu har vi haft underbart höstväder med sol och en klar himmel även om det är dimma på morgonen så blir det ändå fint på dagen.
Dessa Luktärtor de har inte blommat så här fint som de gör nu men de börjar ändå sjunga på sista versen för dem så jag ska plocka bort dem. Jag har förstås tagit reda på fröerna så nästa sommar så blir det luktärtor igen. Insektshotellet som jag har gjort av en plåtburk och några ihåliga pinnar de har hyresgäster redan vilket gläder mig.
I trädgården så är det även en hel del som fortfarande är fint som denna Rodgresia vad jag gillar växter som är vackra hel säsongen så otroligt fina de är.
Rosenflockeln är även den fin  ännu det är verkligen en växt som drar till sig Fjärilar och just därför så är den så trevlig att ha i trädgården.Denna har jag planterat så jag ser den från vårt köksfönster den passar även bra att ha solitär då den är så stabil och klarar sig på egen hand.
Äntligen har min Solbrud slagit ut den har jag flyttat på så nu får den mera sol än tidigare så nästa sommar hoppas jag mycket på den att den ska leverera med många vackra solar.
Jag har även varit och köpt några höstblommor att pynta med jag brukar inte ha så många av dem för jag planterar  en hel del ris  på olika ställen då jag tycker att det är så fint men det har jag inte plockat ännu, men mossa har det blivit däremot.Den här struten gjorde jag för några år sedan av hönsnät  och jag tog fram den här hösten för jag tycker att den är fin att pynta i.Man kan säga att den är vacker i sin enkelhet.

Jag hoppas att Ni får en fin helg och ha det så bra.
 

 
 

 
 

3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Mycket fint som blommar hos dig. Mina växter i krukorna ser ut att trivas fortfarande. Rodgersian är fin, har köpt en i år, gillar de vackra bladen.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Fint med lite höstblommor fortfarande.Någon frost har inte vi haft ännu, det har varit en varm september hittills. Nu lovar dom mera regn till helgen. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera
  3. Så fint fortfarande på många ställen. Man får passa på att njuta. Ingen frost här heller ännu...skönt! Gillar Solbruden. Skaffade mig den i fjol.
    Ha det gott!

    SvaraRadera