söndag 10 september 2017
 Höstkänsla
I dag har vi en riktigt ordentlig höstkänsla det regnar och blåser och det har varit mörkt hela förmiddagen. Förhoppningsvis ska det sluta om inte så tänker jag ta på mig regnkläder och bege mig ut ändå det kan faktiskt vara ganska så härligt att vandra i regn med rätt kläder.

Rönn det är verkligen en fin växt ,vi har den som häck och då klipps den vilket innebär att den inte blommar och får heller inga bär på hösten .Man kan säga att den är fin året runt.Nu har vi planterat några Rönnar en på varje sida om vår infart och båda dessa är så vackra när de blommar på försommaren men även just nu när de har fullt med vackra röda bär snart så kommer Sidensvansarna och kalasar på bären men jag tror att vi måste få frost först.
.Så småningom så kommer de att få vackra blad när frosten har lagt sig på dem och gör att dess klorofyll omvandlas och gör så att de får olika höstfärger innan de faller till marken .


Jag passar alltid på att göra små dekorationer när det nu finns så mycket vackert att ta in.Det här ljuset det används alltid den här årstiden jag tänder det inte men jag använder det bara som dekoration tillsammans med en del fint naturligt pynt som jag har hämtat ute i naturen.De röda bladen är från grannens Lönn som jag torkade förra hösten och som jag har bevarat.Man lägger bara dem mellan bladen på en tidning det blir så bra resultat av det.
Min väninna Ingrid hon brukar göra ett sådant fin arrangemang med sitt ljus.


Några Rönnbärskvistar gör sig även fint i en vas 


I höst så finns det så otroligt mycket bär här där vi bor vi följdes ut till skogen maken och jag och plockade en del Lingon det blev ca 13 liter så nu har jag så det räcker för denna vinter.Det är så roligt att plocka då det finns mängder av dessa underbara bär och lingon vill jag helst plocka för hand. 
 Valda som vi bor granne med vid vårt torp av henne har jag fått svarta vinbär som jag har fryst ner och använder till mitt fil när jag äter frukost.Som Ni ser så reder jag mig rätt bra nu finns det bär i frysen och lite annat. Snart får vi tag på älgkött som vi brukar köpa av min bror vi brukar dela med oss av det med en granne och i år har det blivit några älgar.

Önskar er allt gott och ha det bra .


2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Rönnbär är fina, och blir fin mat för fåglarna i vinter. Härligt med bär och svamp som man kan fylla frysen med. I år åt fåglarna upp våra röda vinbär, när vi var bortresta.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Ser ut att vara en riktigt fin början på hösten för dig. Vackra dekorationer och underbara lingon. Jag älskar lingon men här vet jag inte ens var dom finns så jag får klara mig med köpta. det går det också. Hösten kan vara underbar med frisk luft och vackra soliga dagar. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera