tisdag 4 april 2017




Det börjar så så smått att våras
Nu när även vi börjar få en aning vår här hos oss så kommer det en hel del underbara fåglar förbi och en av dem är  Koltrasten, den bor ju i skogen men den hälsar inte på vid fågelbordet under vintern och han har inte ännu börjat spela men det är nog en tidsfråga innan han gör det.
Ett 50-tal Bofinkar kom även förbi då hade vi just fått nysnö men nu har den tinat bort.I går när jag var ute i trädgården  så hörde jag  Svanarna som  är på ingång man kan säga att det är mycket som pågår ute i vår natur och mer är att vänta.
I går såg vi för första gången i år en Nässelfjäril men den tror jag har lite för bråttom tur är ändå att Sälgen börjar leverera nektar och tur är väl det att den är tidig på våren för alla som är hungriga.Nässelfjärilen övervintrar som full Fjäril och den är i uthus,jordkällare eller vinterförråd under vintern och kommer fram i Mars står det om den.
Jag har även sått alla mina fröer och en del har jag ställt i vårt kalla växthus men där är det ganska så varmt under dagtid och dessutom så har jag ett miniväxthus inne i växthuset och där kan man ju ställa dem innan det blir varmare temperatur utomhus.Fick tipset av  bloggen  http://spettospade.blogspot.com/ som har prövat detta.Det är verkligen bra tips man får när man läser olika sidor och det tar man tacksamt emot och visst kommer det att gå där får de ju mera ljus än inne, än så länge så kan man hämta snö utanför som man vattnar med.
Jag har påskpyntat lite grann för nästa vecka har vi ju påskveckan och min vita Kaktus som blommade i November den blommar nu igen påpassligt till Påsk.

För någon dag sedan så var jag och min granne på bussresa till stan det blev inga stora inköp där utan mer ögonshopping och mat och fika men en trevlig tur var det allt.

Därmed så önskar jag alla en riktigt fin Onsdag








2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Trevligt att vårvädret hittat till dig, och att fåglarna kommer på besök. Har också sett en del fjärilar, hoppas de klarar sig.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Viss är det härligt med vårtecken. Koltrastar och andra fåglar är också välkomna. Vackra tidiga mornar är det ett väldigt kvitter i trädgårdarna, det känns så bra. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera