torsdag 6 april 2017







Fröer eller vårplantor jag inte kan vara utan
Då säger jag att dessa fina gula Tagetes dem vill jag inte vara utan för de lyser upp så fint mot en röd vägg och tillsammans med lite andra växter som här Penningblad så blir det en riktigt fin kombination.
Ringkrage tillsammans med en högre orange Tagetes som jag varje år planterar vid vårt torp i någon kruka vill jag inte heller vara utan.De passar också väldigt fint tillsammans.Dessa blommor är inte bara jag förtjust i utan även insekter som Humlor,Bin och vackra Fjärilar särskilt på sensommaren ser de till att få sig ett skrovmål på dess nektar.
Den här vackra Malvan "Mikaela" som jag även sätter frön av och i år har jag sått lite extra för jag vill ha den på många ställe i trädgården för dess skönhets skull.
Rosenskära kan jag inte vara utan  jag har sått frön på den i flera år nu och just den här som är ljust rosa är jag mycket förtjust i men även den vackert vita varianten tilltalar mig.
Vallmo i olika former tar jag frön av varje höst och sätter på våren, för jag vill ju inte ha dem fulla rabatten då får de vara hur vackra de vill, jag vill ha någon slags ordning på mina växter. Den här vinröda är helt magisk när den blommar men jag har även rosa Pionvallmo som jag gillar och gul Vallmo som fåglarna har sått åt mig och som jag gärna tar frö av och har dem under vår Gran på framsidan av vårt hus.Vallmo överhuvudtaget är en jättefin blomma.
Den här vackra Dahlian som jag fick knölar av min väninna Ingrid den är ju hur mäktig som helst och otroligt vacker.Nu på våren så kan man tro att det inte finns något liv i knölar men ett tu tre så börjar de visa att de lever och jag har nu satt alla knölar i olika krukor så de ska få växa till sig innan de ska ner i någon rabatt eller kruka ute i trädgården.
Dagens tema i Blommig fredag har jag som vanligt tolkat på mitt sätt men gå gärna in på den här sidan  http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/  där får Ni ta del av andras tolkningar.

Därmed önskar jag alla en riktigt fin Blommig Fredag i vårens tid.











8 kommentarer:

  1. Väldigt mycket fint som du visar. Förstår att du inte vill vara utan allt det. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera
  2. Fint axplock av många vackra sommarblommare. Flera av dem sår eller sätte jag varje år här också :)

    Ha en härlig helg! Carina

    SvaraRadera
  3. Så många fina favoriter du visar! Kul att du också gillar tagetes. Det gör jag med och sår alltid några olika sorter varje vår.

    SvaraRadera
  4. Så otroligt många favoriter du har! Nu kliar det ordentligt i såfingrarna.
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  5. Hej Margareta!
    Fina favoriter hos dig, Malva är en som jag gillar mycket. Din mörka är vacker.
    Hittade en aprikosfärgad förut, hoppas den kommer upp i år.
    Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  6. Det är verkligen spännande att läsa på bloggarna idag vad man inte kan vara utan och så kommer jag ju på alltför mycket som jag borde ha sått! Vallmofröer måste jag ju skaffa. Det sår jag oxå varje år. Precis som du med,
    ordning och reda :)

    Kram

    SvaraRadera
  7. Falt for Mikaela :) Nei, valmuer kan man ikke være foruten!
    God helg!

    SvaraRadera
  8. Härliga bilder på så fina blommor.

    Ha det gott

    SvaraRadera