tisdag 11 april 2017





Då var Påskveckan  här
Vilket innebär att jag har påskpyntat lite grann jag brukar inte göra så mycket påsk det ryms i en mindre låda men det är ju alltid lika roligt att få plocka fram det man har.Allting blir så mycket roligare med lite mera färg som just påsken innehar.Inköpte även en liten Calandiva  och hade satt sticklingar av Murgrönan  som jag har så då får de samsas i samma korg.
Jag har även haft fint besök av herr och fru Domherre dem blir man alltid glad över  när de kommer förbi och stannar för att picka i sig ett och annat frö på marken.Under vintern så kommer de inte förbi särskilt ofta då hittar de väl mat någon annan stans.
Den här pelargonen som jag tror är Mårbacka och är det inte det så är det någon annan men den är i varje fall fin nu när den blommar.Jag har ju planterat alla mina Pelargoner i kompostjord det gjorde jag i höst och de verkar må rätt så bra av det och jag tänker inte heller klippa ner dem så de ska få vara som de är. De brukar även få lite gödselvatten i form av Nässelvatten för jag tar ju alltid in en bunke som jag ger mina krukväxter en dos av varje vecka det börjar jag med efter nyår.Det som är bra med det är att jag har aldrig någon ohyra längre i mina krukväxter och det är jag verkligen glad över.
Dessa har även påbörjat sin blomning och det är ju så roligt nu när de kommer de är ju det som  jag ju väntat på.De har det lite kämpigt för den härliga värme vi hade en period den har försvunnit, nu har vi mest kallt på nätterna ganska så mycket  till och med tyvärr ,det gör det lite mer kämpigt för växterna som har börjat komma upp.När solen lyser på rabatten där dessa sitter så vecklar de ut sina blommor och då måste man passa på och föreviga dem.

Önskar alla en riktigt fin fortsättning på dagen





1 kommentar:

  1. Hej Margareta!
    Så fint med domherrarna, har inte sett mina på ett tag. Det exploderar ute av vackra blommor nu. Får hänga upp mina påskhäxor snart, bara jag städat klart.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera