torsdag 2 mars 2017


Vårtecken
Är dagens tema och det börjar med att jag köper mig en Primula i början på året för redan då börjar man känna att vi går mot ljusare tider i och med att vi passerat vintersolståndet i December.
Det här att åka i väg till vårt torp för att byta miljö en stund vackra dagar när solen skiner och sitta i en solstol rikta ansiktet mot solen och njuta.Naturligtvis så kokar vi vårt kaffe över öppen eld och i och med vi har kommit in i Mars månad så är vi snart där igen.Det här är för mig även ett vårtecken.
Det här är också ett av mina vårtecken när jag sår fröer som tacksamt kommer upp och som jag omskolar till större krukor ,det är ett riktigt kärt besvär.Pluggplantboxen som jag inköpte för ett antal år sedan den har jag verkligen haft glädje av.
Det här att plocka in kvistar och som här Blåbärsris hör även de till vårtecken den här tiden.
Det här kallar jag för vårglädje och ett fint vårtecken när man inköper Violer eller Penséér och planterar ut dem i en kruka som man får ta in på kvällar då vädret kan vara nyckfullt.I bland den här tiden så kan det bli rätt kyliga nätter nu har vi kommit in i April så då är tiden inne att åter plantera och sätta i gång.
Så underbart ändå när det börjar porla i bäckar och diken det är ljuv musik i mina trötta vinter öron.
Tibast blom och gula Citronfjärilar då är vi framme då har våren börjat på allvar.



Vårtecken var temat den här dagen i Blommig Fredag som jag tolkat på mitt sätt och Ni kan gärna gå in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ här får ni se andras vårtecken.

Jag avslutar med att välkomna en ny följare på min sida och  önskar alla en riktigt fin vårvinterdag.













6 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Vi har så mycket att se fram emot. Stolen som är riktad mot solen, är ett härligt vårtecken. Hoppas vi är där snart.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Så mycket fint som väntar och solstolen är en höjdare. Här är marken vit igen, den var nästan bar men nu börjar vi om. suck. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera
  3. Den där solstolen är precis som jag vill ha det. Och ibland har jag släpat ut och ställt den i februari när vi haft solig vårvinter. Ett underbart vårtecken!

    Ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  4. Så fin liten korg du satt ihop. Och solstolen - den är minsann ett riktigt äkta vårtecken!

    SvaraRadera
  5. En solstol mot en varm vägg och snö i ytterkant av synfältet, ja det är ju tidig vårkänsla förutom alla blommor. :)
    Det är väl inte stort hopp om vårkänsla nu i helgen (inte hos oss i alla fall) men jag håller tummarna för att du får en liten stund i stolen i alla fall. ♥
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  6. Jag förstår exakt den där känslan att första gången under våren åka till torpet. Vilken riktig vårkänsla det ger. Jag har inte mitt kvar men kommer ihåg.

    //Veronica

    SvaraRadera