torsdag 9 mars 2017



Trädgårdsminne
Ja det har man ju en hel del av som till exempel den blå Toppklockan är vad jag tänker på allra först för den hade min farfar och farmor planterat vid vårt hus. Jag hade förmånen att ha dem nära mig när jag växte upp då de bodde i samma hus en trappa upp och min farfar var visst den som var mest intresserad av trädgårdsskötsel har jag fått veta.Toppklockan fanns på vårt torp när vi tog över det en blomma som är fin var som helst men här passar den väldigt bra.
Nyponrosor hade vi även i trädgården när jag växte upp de doftar ju så gott och ger så fina nypon nu har jag en sådan i vår trädgård.
Vild Mattram för jag tror att de heter så dessa som en gång följde med den jord som vi köpte av grannen och dessa minns jag att jag beundrade när jag var ung då de växte vilda på ängarna där jag bodde och nu har jag dem i trädgårdens rabatter,tänk så det kan bli.
Dessa vita Krolliljor har jag för flera år sedan fått av min mans kusin de hade dem på sitt sommarställe. I dag har de sålt stället på grund av ålder och sjukdom men jag har i alla fall blommorna kvar som ett fint minne från deras trädgård.
Dessa låga vackra Fackelblomster fick jag för flera år sedan av en före detta arbetskamrat hon är tyvärr borta men blommorna lever kvar och varje gång de blommar så kommer jag alltid att minnas henne.
Trädgårdsminne var dagens tema i Blommig Fredag som jag tolkat gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/    där finns fler tolkningar av temat för dagen.

Ha en riktigt fin Blommig Fredag i Mars








9 kommentarer:

  1. Fint att minnas vänner som gått vidare genom blommor.
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
  2. Så många minnen man kan samla i en trädgård. Så vackert sätt att minnas andra på.
    Önskar dig en trivsam helg.

    SvaraRadera
  3. Toppklocka, det har jag ju haft en gång i tiden i min förra trädgård. Den minns jag att jag tyckte väldigt mycket om då men sedan har jag alldeles glömt den. Annars plockar du fram många härliga trädgårdsminnen. Härligt att få växa upp så nära din farmor och farfar.

    Ha en trevlig helg!
    /Anita

    SvaraRadera
  4. Så fine minner du har i hagen!
    God helg!

    SvaraRadera
  5. Många blommor som kommer med trevliga minnen. Toppklockan minns jag också från min Farmors trädgård. Har försökt få in en vit, men den har inte riktigt trivts. Men den blåa har jag kvar.
    Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  6. Tänk vad många växter frambringar minnen. Härligt :)
    Önskar dig en riktigt skön helg!

    SvaraRadera
  7. Så många fina minnen och växtbilder du har och delar med dig av.

    Ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  8. Det är många fina minnen med växter som inte kan ersättas av handelsträdgårdens vackraste plantor.
    Trevlig helg
    /Anette

    SvaraRadera
  9. Fina bilder, fina minnen. Tack för att jag fick se :)

    SvaraRadera