måndag 6 februari 2017





Sköna Måndag

Då var det åter Måndag veckorna det går framåt i rask takt nu är vi dessutom inne i Februari. I dag så var maken och jag ut på en härlig promenad och vi gick skoterspåret för där är det minst halkigt vi har en mulen dag med endast fem minusgrader alldeles lagom temperatur.I år så är det inga problem att ta sig till vårt växthus, i  vanliga fall så brukar vi behöva skotta upp en väg till vårt växthus men i år så är det så lite snö så det är alls inga problem att gå dit, man brukar även ha problem med att få upp dörren men ur led är tiden, inte i år.
Förra året så fick vi ta till motorkraft för då såg det ut så här  vi fick nämligen rejält med snö i Januari och det är ju så här det ska se ut när vi har vinter enligt mig.

När det är litet snö så går det alldeles utmärkt bra att hitta Blåbärsris för det ligger uppe i dagen så det är bara att plocka in, något som jag inte är sen att göra.Det har till och med börjat slå ut och det ger mig vårkänslor.
Under helgen så var jag ut och knipsade av några kvistar från vår vita Syren vi får väl se om jag lyckas med att åtminstone få det till att bli några gröna blad i riset det skulle vara trevligt.



Den här vackra krukan med vackert innehåll fick vi för ett tag sedan då vi hade middagsbjudning.Nu har jag planterat dem i varsin  kruka och gett dem kompostjord för jag tar alltid in en säck av egen jord och planterar om min krukväxter med den.Jag har sett hur bra blommorna mår av den jorden.Jag har inte ohyra sedan jag började med det men jag ger dem även lite nässelvatten det brukar jag ge dem efter nyår en gång i veckan och även det bidrar till att blommorna mår bra.
Det var allt från min hörna för den här gången.

Jag önskar alla en riktigt fin måndag




 




2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Vi fick lite vit pudersnö igår,inget man behöver skotta. Idag skiner solen och det är riktigt vackert. Det behövs lite vackra växter inomhus nu, när vi får vänta på att de kommer upp i trädgården.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Så mycket snö har vi inte haft här sen jag var barn på 1960-talet, men hos dig är det lite. Så olika det kan vara. Ju nu fem cm här som töar bort dagtid.
    Fiffigt att nässelvattna krukväxterna efter jul. Tror minsann jag ska ge min övervintrare i bubbeltältet en skvätt. Brukar mest använda det till tomaterna annars och möjligen lite pulver på gröten.
    Ser vårligt ut hos dig med kvistar och ris.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera