torsdag 9 februari 2017

                                                                    I år ska jag........
I år ska jag ta itu med den här rabatten det var ett bra tag sedan vi åtgärdade den. Jag ska upp med allt som är i den och den ska få en uppfräschning i form a v ny jord och eventuellt så ska den bli några stenar större för det finns bra många växter som trivs i skuggan här bakom vårt hus.


I år ska jag även plantera den här vackra Dahlian som jag fått knölar av min väninna men i år så ska jag även plantera en vit Dahlia för jag fick under hösten knölar av min ena svägerska det ska bli så roligt att få sätta i gång.
Hängstarr som det här gräset heter det har jag planterat både hemma och vid vårt torp.I år ska jag plantera en planta av det i en eldkorg som jag hade turen att få i vårt julklappsspel jag tror att det ska pryda sin plats där och den ska jag ställa under en av våra Pilar.
I år ska jag även plantera frön som jag har av vit Luktärt förra året fick krukan med plantan vara uppe i en av Pilarna men till sommaren ska jag plantera den i en ampel jag tror att den gör sig ännu bättre där.
Den här vackra vinröda Vallmon ska jag även plantera till sommaren för den har en given plats i trädgården.

Det här att hänga en ampel i träden på tomten är även det någonting som jag kommer att fortsätta att göra. Det tipset fick jag på en trädgårdsresa, tänk vad mycket bra tips man kan få på dessa trädgårdsresor och trädgårdsvandringar. Jag ser fram emot vart resan går det här året jag vet att det blir i Augusti.
Även i år ska jag plantera frön av denna vackra Rosenskära det är en av mina absoluta favoriter.
I år ska jag köpa mig vita Petunior och en Jordreva och de ska planteras precis så här som på bilden för det är så fint.


Så här har jag tolkat dagens tema i Blommig Fredag som var I år ska jag
Nu önskar jag alla en riktigt fin dag och gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ där får Ni ta del av fler trevliga tolkningar .








7 kommentarer:

  1. Tänk så mycket det finns att göra och så många fina idéer man kan få av varandra. Lycka till med allt du har tänkt dig. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  2. Det er godt med ideer om hva man skal gjøre nå, og deilig når en kan sette igang :-)
    Lykke til med planene !
    Ha en fin helg.
    Eirin

    SvaraRadera
  3. Härligt med lite projekt i trädgården, det var en vacker vallmo och dahlia. Mina dahlior hoppas jag blommar lite bättre i år än de gjorde förra sommaren.
    Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  4. Härligt att ha saker att se fram emot :) Det är kul att plantera frön och dahlior. Jag har lite svårt att vänta tillräckligt länge bara.

    Trevlig helg! Carina

    SvaraRadera
  5. Älskar också den vinröda vallmon, försöker hålla den vid liv varje år här. Och Dahlian matchar.
    //Helene

    SvaraRadera
  6. Fina bilder på vad du ska göra framöver. Själv har jag inte kommit så långt. Har dock inventerat fröna, så jag ser vad jag behöver köpa (och det var inte mycket). Hoppas vi får en fin vår o sommar så vi kan njuta av det vi sår o sköter. /Britt

    SvaraRadera
  7. Det är roligt att se framåt och tänka ut vad man ska göra eller absolut inte göra om :)

    Huvudsaken att man inte känner att det är ett måste så är det kul som sjutton :)

    SvaraRadera