måndag 9 januari 2017


 Januari-tom Juni 2016
Januari månad det här året började med kyla vi hade som mest 31 minus grader under månaden men det var bara tillfälligt då var det skönt att vara inomhus och elda i vår öppna spis och mysa med ett handarbete.Då är det fint att butikerna börjar sälja vårblommor som man kan trösta sig med och drömma sig till bättre och varmare tider som dessa fina Vår vivor som man kan plantera ut i trädgården sedan när de blommat klart inomhus där de kan bli en perenn.
I Februari så fick vi mera snö och det var så vackert ute, vi har så tur att de som har hästar plogar vägen genom skogen vilket gillas av både hästar och andra.
Vi hade som mest 21 minusgrader men för det mesta så hade vi ganska så hyfsade temperaturer och det är skönt när det inte är så kallt.
Det är så härligt när solens strålar på nytt tittar in genom fönstret och lyser man blir verkligen glad över det.
I Mars så börjar man känna att nu börjar snart vintern vara till ända påskhelgen var även i Mars det här året och det blev till att pynta med Påskblommor och plocka fram de glada påskpyntet.Den här månaden åker vi till vårt kära torp gör upp eld ute och kokar vårt kaffe vi sitter med ansiktet mot solen och njuter.Vi har många dagar med plusgrader och det tinar rejält så vintern börjar så sakta dra sig tillbaka det är dagar med takdropp bara det är njutbart.
Det här är även en månad då jag sätter många fröer i jorden det brukar vara vecka 15 och det är ju något visst med det då är det mycket vårkänslor som är på gång.
Redan i början på April så tittar den första vårblomman upp i rabatten och då blir man riktigt glad.Den här månaden så har vi några dagar med regn och det börjar var många dagar då det är plus 10 grader  vilket gör att trädgården börjar komma till liv igen.
I början på Maj så blommar den här vackra Primulan den som jag en gång har köpt i butik men som blivit perenn verkligen roligt.I början på Maj så flyttar vi även Tomater och gurka och även andra plantor in i växthuset för alla plantor mår bättre där.Vi krattar i trädgården och rensar bort torra kvistar ur våra Pilar Koltrasten spelar och sommarfåglarna har anlänt det sjuder av liv.
I början på Juni kommer det en storm som tar vår vackra Blodhägg med rot och allt så den var det bara att kassera tyvärr den som blommade så fint, men man ska inte gråta över spilld mjölk heter det ju.
Nu blev det att åka i väg till blomsterbutiken och inhandla en Apel vid namn "Rudolf" (passar bra då min pappa hette så)  den har så vackra blommor och under hösten så kunde jag plocka in av dess vackra bär som såg ut som små miniäpplen.
Juni månad är ju vår första sommarmånad och det är en härlig tid på många sätt när man vistas i trädgården de flesta timmarna på dygnet men även sitter någonstans och njuter många gånger blir det i skuggan. Någon har sagt då man börjar sitta i skuggan då är sommaren här.
Det var lite av vad som händer det första halvåret 2016 jag får avsluta med att hälsa en ny följare på min blogg välkommen det är så roligt att Ni gillar min sida.

Önskar alla en riktigt trevlig dag.





















2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Vilka underbara vinterbilder, och att ha häst som plogar låter härligt.Vackra vårblommor, hoppas de kommer snart.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Det var en trevlig krönika och så fint Rudolf blommar.
    Så klokt sagt om att sommaren är kommen när man vill sitta i skuggan.Ska lägga det på minnet.
    God fortsättning
    /Anette

    SvaraRadera