måndag 23 januari 2017




 En helt vanlig Måndag i Januari
Ljuset som kommit tillbaka det  är någonting som man värdesätter  när himlen är klar så märks det tydligt och då kan det bli fina soluppgångar som man måste fånga på bild. Faktum är att vecka 3 så blev det 40 minuter längre som solen orkade vara uppe på himlen innan den gick ner vid horisonten.Det är verkligen någonting att bli glad över.
I vanlig ordning så har jag även det här året köpt mig en Primula den här gången fick det bli en vinröd som jag hoppas kunna klara tills dess att jag kan plantera ut den i trädgården.
Renarna har även kommit hit det gör de varje år den här tiden men jag tror  inte att de hittar särskilt mycket mat för de är på samma plats varje år och där har inte den mat som de gillar som är lavar och mossor hunnit växa till sig.Tur för dem att samerna stödutfodrar dem med pellets och hö.Jag tycker att de är vackra att titta på ,en dag såg jag en kolsvart ren den var otroligt vacker.
Jag håller på med att sticka mig en spetsjumper och hoppas att den ska bli klar till nästa sommar det ärså  roligt att hålla på med lite andra saker än just sockar, men en sådan sticksöm brukar vara bra att ha  också så att man får byta arbete när man blir less på det man håller på med.Torsdagar så är jag på vårt stickcafé där får man se många fina handarbeten växa fram och man får även inspiration att se vad andra håller på med.
I dag har vi haft en mulen dag men jag har varit ute på promenad med min granne och sedan blev det fika och en stunds stickning hos henne.

Önskar alla en riktigt fin fortsättning på dagen






1 kommentar:

  1. Hej Margareta!
    Du har riktigt vinterväder, härliga bilder med snö och renar. Fin stickning du håller på med, gillar att sticka, det har mest blivit sockor.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera