tisdag 26 juli 2016






Ett rött inslag
Det röda inslagen i trädgården är inte så värst många även om jag tycker om den röda kulören men några finns det.Här en röd Lilja som jag en gång fick av min svägerska och den trivs i den här rabatten och just därför så ska jag placera dit några fler som jag har i en annan rabatt där de inte alls trivs lika bra.
Under våren så inköpte jag Rölleka och på etiketten stod det att det var både gul och röd i krukan men så glad jag blev när det var den röda som  fanns i den.Den är en riktig färgklick där den står bland andra vackra blommor och nu är min förhoppning att den ska trivas och blomma vidare i många år.
Röd The mynta hittade jag på en trädgårdsdag och så klart så blev jag glad över den en växt som både doftar lite speciellt och är dessutom egen i sin blomning.Jag har inte prövat göra te på den men man kanske skulle göra ett försök den har säkert någon god egenskap.
Just nu så blommar den vackert röda Flammentanz även den så fin med sin vackra kulör.Dessa röda blommor får symbolisera den värmebölja som just nu vi har och det blir många timmar i skuggan för vår del och blir det för mycket så går vi in i vårt gamla sommartorp där inne är det enbart kring 20 grader. Det blir mest dit vi åker och har med oss fika och sitter och lyssnar på sommar de dagar som vi inte gör någonting annat vill säga.Vi är även glada över vårt sommarvatten som vi hämtar via slang i backen från en tjärn för nu går det mycket vatten till alla växter.

Ha det riktigt gott i sommarvärmen



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar