tisdag 24 januari 2012

Semifreddo
en dessert som jag bjöd på för ett tag sedan när vi hade middagsgäster den är enkel att göra innehåller bara fyra ingredienser och är inte heller så söt vill man ha den sötare är det ju bara att ha sockerskålen inom räckhåll. Här kommer receptet för 6 personer 250 gram Jordgubbar eller hallon 2 ägg 1 dl florsocker 2 dl vispgrädde Mixa bären grovt,dela äggen i gulor och vitor Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av florsockret och vispa lite till Vispa äggulorna med resten av sockret.Vispa grädden. Blanda ner bären i äggule vispet.Vänd ner grädden och till sist äggvitorna. Häll i en form 15x20 cm och frys i ca tre timmar.Servera gärna med bär till. I dag har vi en riktigt fin dag solen lyser i horisonten bara det är ju helt underbart det har blivit kallare men hellre tar jag det än bara detta mulna väder som vi nu har haft under en längre tid. Så jag ska ta väl hand om denna dag och njuta så mycket jag kan. Ha det fortsatt bra alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar