torsdag 18 juli 2024

 Redan mitt i veckan

Veckorna springer i väg redan torsdag häromdagen var dotter och måg hem och vi hade en riktigt mysig dag när solen sken och vi satt ute och fikade på eftermiddagen.Det är verkligen en ynnest att få ha henne bara två timmar bort det är vi inte bortskämda med. 

De håller även på med att förbereda sin trädgård så de går runt i våran och ser en och annan växt som skulle passa in bra i deras så småningom.


Den här rabatten som vi gjorde för ett par år sedan har blivit en riktigt bra rabatt här har den rosa doftande pionen tagit för sig och brer ut sig.

Här måste jag göra någonting för här växer även en polkagris ros som inte får ta för sig som den vill men det kommer jag att ordna i veckan.

Så här ser det ut under tallen där ska maken och jag ta ett rejält grepp här ska allt få komma upp, visst är det vackert med blommande prästkragar men nu när de har börjat ge upp sin blomning så är det inte så vackert längre.

Jag ska hit med mer suckulenta växter som också blommar men även är fina efter blomning.

Bland annat så ska denna växt planteras hit då jag har den på flera ställen och jag tycker verkligen om den dessutom så gillas den även av fjärilar och andra insekter och dem vill man ju gärna ha i trädgården.


Mina Fackelblomster har börjat slå ut i blom och de är så vackra i sin fina rosa färg och lyser även av sig där de står.

Mina Flammentanz har även de slagit ut i blom och jag hoppas förstås på att de ska växa uppefter bågen de gjorde de nämligen förra sommaren.

Ringkragen vid vårt sommarhus har även den slagit ut i blom och den är så fin med sina olika kragar och med sin lite rufsiga framtoning.

Den här vackra Stjärnflockan har jag hittat på en trädgårdsdag och nu blommar den för fullt och jag är verkligen så glad över att ha den i trädgården här gör den sig riktigt fint mot den gråa stenen.

Min pelargon trappa den är i sommar riktigt fin då pelargonerna som står här har blommat och fler är på gång att börja blomma.Den står dessutom lite skyddad under schersminbusken så det gör inget om det regnar på blommorna.

I dag när jag lägger ut detta så har vi haft åska på morgonen och det har regnat och regnar kraftigt så nu blir marken mättad av detta tur att vi bor på en sandgrund så det går rätt så bra.

Däremot så blir vissa krukor mätta av det våta men där får man tömma ut när det har slutat regna .

Dessa pelargoner fick jag rädda från det kraftiga regnet men de har ju hål i botten så de ska nog klara sig bra nu när de har fått det lite torrare.

Vi ska visst få sol i eftermiddag så då torkar det upp igen. 

Ha det bra nu alla som tittar in på min sida.









2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Trevligt för dig och din man att få dottern lite närmare. Det blommar fint hos dig. Prästkragarna är inte fina då de blommat klart, jag brukar rensa bort dem, och de kommer troget tillbaka nästa år igen. Nu har vi haft några regniga dagar men imorgon skall vi få sol och fint igen.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Så hyggelig å få datteren nærmere der dere bor. Så frodig og fint det er hos deg nå med alt som blomstrer i hagen. Det har regnet veldig mye her også, og det er ikke alt som står i krukker som tåler det. Pelargonia tåler ikke mye fuktighet nei. De råtner hvis de får for mye regn når de står ute. Det har jeg erfart her.
    Ha det godt.

    SvaraRadera