torsdag 21 mars 2024

Längtan efter det som ligger under en snödriva


 Under den här snödrivan har jag en hel del växter som vilar än så länge och med tanke på hur djup den är så blir det att längta ett tag till.Jag hoppas på regn och en varm sol förstås.Nu har vi kommit till vårdagjämningen och vi är på en god väg dit trots allt.

Här vilar bland annat en primula och den är ju så vackert gul här bor det några till med lite andra färger jag har lyckats att få dem att överleva för jag köpte dem för flera år sedan.

 Krokusar finns även här och de kommer ju som tur är tidigt under våren.Dessa har en då vacker färg dessutom.

I framkant på den här rabatten så växer denna så vackra nejlika den blommar lite längre fram under sommaren för det gäller att ha olika växter som växer och blommar i olika faser.

Även dessa vackra liljor och en del andra växter och blommor finns här.


 

Den här fina primulan med namnet John Mo växer även den här har jag fått av min svägerska och den blir ju bara finare och finare för varje år .

 

Så klart så har jag även dessa vackra Tulpaner som alltid blommar varje försommar.



Mitten på maj så kommer dessa skönheter nämligen vitsippan som jag även har fått av en man som inte finns här hos oss längre det är ett kärt minne.

Den här Örträskrosen finns även den här och den är så fin när den blommar,tror inte att den kommer med särskilt mycket blomning den här sommaren då vi har klippt ner den på grund av sjukdom.

Vi gillar den mycket så vi gav den extra gödsel så vi hoppas att den kommer i gång.

Ni förstår att jag längtar till dess att snön är borta.Ha det nu bra alla som besöker min sida.


 



 





 

2 kommentarer:

  1. Ja, jeg forstår veldig godt at du lengter etter våren og det gjør jeg også. Så flotte primula du har. Den John Moe har jeg også, og den liker jeg veldig godt. Krokus er virkelig noe å glede seg til. Når de blomstrer er det vår!
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Du har mycket att se fram emot, och så småningom smälter snön. Vi har ingen snö kvar, men ganska grått och blött. I morgon åker jag till mässan så då får jag se våren och vårblommor.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera