fredag 13 oktober 2023

Fredagen den 13:e  Oktober

Förra helgen så kom då den första snön och den låg kvar ett par dagar innan regnet då kom och städade bort vintern .

Nu är det ju så oftast varje gång vintern dyker upp för  första gången så ligger  snön sällan kvar.Nu blev vi förstås lite överraskad då vi inte hade räfsat klart vi hade just börjat eller maken hade det.

Nu då snön tinade bort så får vi en chans att göra klart och det känns ju förstås bra.

 I dag blir det att åka i väg till vårt sommarhus här är det betydligt mera löv att ta hand om jag ska försöka att ta i en räfsa i dag åtminstone en stund men här har vi även en trädgårdstraktor som vi använder och det känns ganska så härligt.

I morse hade vi minus fem grader då blir växterna hårt åtgångna av den kalla luften och ser lätt förgängliga ut.


Eller också så blir en del växter otroligt vackra för en tid när minusgraderna blir fler med lite frost på sig som den här blodtoppen den är ju som ett smycke.

Inne i vårt kök står Mårbackapelargonen i vårt köksfönster och den mår väldigt bra inne i värmen.

Nu har jag även bytt ut de gula tagetes blommorna som jag hade i den här vägg ampeln mot enris och som vanligt pyntat riset med röda domherrar av garn.

I dag skiner solen och det är en härlig höstdag med klar och kylig luft, jag avslutar med att  önska alla en fin fortsättning på veckan.


 



 


 

 





 




2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ja, da fikk du et kort møte med vinteren allerede nå. Minus 5 grader er jo kaldt, og det liker ikke hosta og andre stauder. Da er nok vinteren kommet til deg. Mårbacka er en veldig fin pelargonia. Flott bilde av det gule løvet. Her er alt fortsatt veldig grønt selv om vi har hatt - 2 et par netter. God helg!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Hoppas att snön dröjer, vill inte ha det ännu. Men det brukar vara lika hos oss, den första snön brukar töa bort. Idag har jag varit ute i trädgården och fått gjort en hel del, inför vintern. Mina Mårbacka har varit kvar i växthuset, men nu skall de få koma in liksom alla andra växter jag haft därute. Jag brukar inte klara av dem så bra här inne, men får göra ett försök att övervintra dem.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera