onsdag 12 april 2023

 Nu börjar våren visa sig

Påsken är över och vi har haft en härlig påsk med otroligt vackert väder plusgrader och sol.Vi har även haft en lugn påsk och varit vid vårt sommarhus och njutit i solen varit ut på en och annan promenad och bara haft det riktigt bra.

Här på baksidan av vårt hus så ligger det ännu rejält med snö så det som finns i dessa rabatter kommer att vila under snön ett tag till men lite regn och många plusgrader så blir det svårt för snön att ligga kvar.

 

Påskblommorna som har blommat ut har fått flytta ner i en påse och ska placeras ute i trädgården är tanken.

 

Här på framsidan av huset så ligger det inte särskilt mycket snö kvar vilket gör att det som finns i rabatterna börjar vilja komma upp ur jorden.

Här vid vår entré så har denna krokus börjat blomma jag planterade lite vår lökar hit under hösten för det är ju så trevligt när det blommar vid hustrappan när man går in i huset.

Koltrasten har jag även fått se den håller till vid vårt sommarhus och nu längtar jag tills dess den börjar spela för oss sin vackra sång.

Nässelfjärilen flög ut ur vår bod där vi sitter utanför och även en och annan fluga surrade. Vid flugans surr så fick jag mycket sommarkänsla kan jag säga.

Snön i rabatten har gett vika så nu har hela tuvan med snödroppar kommit fram och de har nu fått sprida ut sig de har blivit flera  och det gillar man ju fick dem för några år sedan av en bekant i en grannby.

Någon har kallat dem för berusande små droppar något som jag kan skriva under på.

Jag har planterat några penséer i en kruka på köksbordet även där är de fina dessa vårblommor som blommar ute hela sommaren när de får vara där och dit ska även denna så småningom.

På en byväg om våren är det lerigt och dant står det i visan och här är det så där maken och jag brukar gå efter den här vägen men nu får den vara för oss för det finns andra vägar att vandra efter som är mindre lerig.Det blir till att vandra här när den torkat upp sedan.

Man kan säga att våren är här på riktigt och det känns underbart.

Då vet Ni lite grann om hur det är här hos mig här uppe i Västerbotten jag länkar över mitt inlägg i vanlig ordning till TrädgårdsFägring

Jag avslutar med att önska alla en fortsatt fin vecka i vårens tid.


 








2 kommentarer:

  1. Så herlig å se at du har snøklokker i blomst alt nå. Mine ligger under et tykt lag med snø fortsatt, men nå begynner snøen å smelte her om ikke annet. Sommerfugler har jeg ennå ikke sett her, men de kommer nok snart håper jeg.
    Ha en fin uke!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Så härligt att du börjar se slutet på vintern. Fint med de efterlängtade vårblommorna, både krokus och snödroppar. Jag har sett några fjärilar, men de borde nog väntat ett litet tag till. Vi har lite kyligt fortfarande, men våren är på gång.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera