torsdag 23 februari 2023

 Trädgårdens färger

är ju veckans tema och alla gröna träd i trädgården ger ju en trevlig bas med sitt klorofyll dessutom så ger de även skugga.


I en del rabatter har jag planterat tillsammans gröna och gula toner  i form av skuggbräcka,grön och gul hosta samt gula penningblad.Gula penningblad är en tillgång i trädgården de går ju även bra att ha i olika krukor eller i en hängande korg tillsammans med lite andra blommor

Blåa toner vill man ju även ha som här klarblåa riddarsporrar som jag har hämtat hemma i min barndomsby.

Jag gillar ju rosa kulörer som här lollipop och pionvallmo de gör sig verkligen så bra tillsammans.


 


Dessa små söta blommor är så otroligt fina och vitt i en rabatt gör sig verkligen så bra. De kommer upp ur jorden varje försommar och jag brukar ta reda på dem så de får växa många på samma ställe som på bilden.

Akleja finns ju i många olika kulörer här har jag en som håller färgen och är så otroligt vacker den ser ut på samma sätt alla somrar.

Den röda blodtoppen är så fin i rabatten och tillsammans med lite silvriga toner och grön blir det ett vackert blickfång.

Höstsilveraxet med sin vackra vinröda färg blir en fin bakgrund till vit astilbe.

Det gäller att lyckas med färgkombinationerna när man planterar i rabatterna och  i bland så blir det bra i bland så märker man efter en tid att man kanske måste göra om det hela och då får man hoppas att växten tål det.

Rosa rosor och rosa brudslöja blir alltid rätt åtminstone i det här fallet.

Den oranga kulören har jag inte så många blommor som har men dessa liljor bjuder på en härlig blomning på försommaren.


 Den här växten vid namn rodgresia är så vacker i sina blad och den gör att det blir ett vackert blickfång i rabatten. Jag hittade den vid en trädgårdsträff med vår förening.

 

Mina vackra krokus med sin fina lila färg blir man så glad över när de slår ut i blom för då är våren här.
 

Dessa röda tulpaner som om någon månad kommer upp ur jorden och slår ut i blom med den vackra röda färgen längtar man ju till dess att de tittar upp.

Sock blomma här tillsammans med blod oxalis vilka fina färger tillsammans.

Rosa revsuga när den blommar är det så vackert med dessa vackra lila blommor sedan är den fin bara som en kantväxt med sina dekorativa blad.

Det här var lite grann om mina trädgårdsfärger och det var ju bara några stycken.Jag avslutar med att länka över till TrädgårdsFägring

Önskar alla ett fint veckoslut. 
 

















3 kommentarer:

  1. Din lilla akeleie har en veldig fin farge. Fine liljer og valmuer også. Rosa er jeg også veldig glad i. Du har mange vakre fargekombinasjoner i hagen din.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Den mörka färgen på Höstsilveraxets blad är riktigt fint, liksom din akleja. En härlig färg. Rosa och vitt är också favoriter här. Det finns mycket som är fint. Snart kanske vi får se krokusen igen.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Visst är det fint med färg och gärna olika färger. Dessutom lyfter många av färgerna varandra :)

    Det behövs lite färgklickar bland all den vita snön just nu. Fast här har det bara kommit ett tunt, tunt lager.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera